Der Kreis blikt vooruit op The Next Step

0

Vooruitgang. Dat is wat Der Kreis wilde benadrukken tijdens de 2018 editie van de jaarvergadering. Voor het evenement is een nieuwe, trendy locatie gekozen en er waren nieuwe leveranciers en dienstverleners aanwezig. Het thema was dan ook ‘The Next Step’.

Wanneer alle leden en leveranciers in de zaal zitten, start het entertainende gedeelte van de jaarvergadering met de heuse lasershow. Alles duidt er deze editie op dat Der Kreis vooruitstrevendheid wil uitstralen. Vooruitgang is namelijk nodig, ook in tijden van welvaart, zo laat het management weten.

Druk druk druk

“Wie heeft het niet druk?” Deze vraag wordt aan de genodigden gesteld en niemand steekt zijn hand op. Ondernemers in de keuken- en badkamer business hebben volle agenda’s. We zitten dan ook in een hoogconjunctuur.

Men kan jubelen over het eerste kwartaal van 2018. De keukenverkoop steeg weer en wel met vijf procent. De gemiddelde keukenprijs is inmiddels gestegen naar 9400 euro en Der Kreis plust met 10,8 procent.

Dat lijkt comfortabel, de orders stromen immers binnen. Maar dit is juist een moment om te ontwikkelen, om het tempo van de markt bij te kunnen houden. Bovendien moet de branche voorbereid zijn op mindere tijden, die onherroepelijk komen.

Luxe-problemen

“Zelfs in tijden van welvaart, zoals nu, is het belangrijk om te blijven schakelen. Want luxe brengt ook luxe-problemen met zicht mee”, aldus Nathalie Kleinherenbrink, hoofd sales en marketing bij Der Kreis Nederland.

Der Kreis heeft aan haar leden gevraagd wat die problemen zoal zijn. De volgende antwoorden kwamen naar voren: “Ik heb het zo ongelofelijk druk. Ik ben nog nooit zo vaak ziek geweest.” En: “Mijn klanten raken geïrriteerd. Offertes komen structureel te laat.” Een ondernemer moest de zaak zelfs een week sluiten om achterstallig werk te doen.

Meer fouten, minder marge

Kleinherenbrink: “De druk op onze ondernemers wordt steeds groter. Daardoor worden onnodig veel fouten gemaakt. We spraken een van onze houtleveranciers en die ziet de fouten exponentieel stijgen. Het is opvallend dat 85 procent van die fouten simpelweg orderfouten zijn.

Hierdoor gaat de marge omlaag en dat vergroot weer de druk op de ondernemer. En die druk is al zo hoog. Er is een personeelstekort, de lonen stijgen en er is nauwelijks genoeg tijd om alle keukens te leveren.”

Keuzes

Der Kreis pleit daarom voor waakzaamheid. De organisatie probeert haar leden zo goed mogelijk te ondersteunen met nuttige dienstverlening, zoals hulp bij de nieuwe AVG wetgeving.

Tot slot blikt Der Kreis nog even vooruit naar volgend jaar. Dan heeft de organisatie een jubileum te vieren. Der Kreis bestaat dan 40 jaar. Iets wat gevierd met een jaarvergadering in Stuttgart.

Leave A Reply