“Dertig procent non-foodwinkels verdwijnt na corona”

0

Retailagenda, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, voorspelt dat zo’n 30% van de non-roodwinkels verdwijnt na de coronacrisis. Deze voorspelling is gedaan op basis van een onderzoek onder consumenten, retailers, vastgoedorganisaties en gemeenten.

Bron: retailtrends.nl

Retailagenda stelt dat de lockdown grote invloed heeft op de winkels. Hoe langer ze dicht moeten blijven, hoe meer er gaan sluiten. In januari/februari werd al de voorspelling gedaan dat 15 tot 30% van de non-foodwinkels zal verdwijnen. Dit zullen er meer worden nu de winkels langer dicht moeten blijven.

Voor keukenretailers zal dit wellicht een ander verhaal zijn, aangezien in het afgelopen jaar bijzonder veel keukens verkocht zijn. Consumenten zijn flink aan het klussen geslagen, zo blijkt uit cijfers van onder meer GfK. Juist door corona is er meer aandacht voor het huis gekomen.

Tot slot heeft Retailagenda zich ook over het consumentengedrag gebogen en die is volgens de organisatie blijvend veranderd. “We winkelen minder, kopen meer lokaal en functioneel, en gaan minder naar steden.”

“Thuiswerken is niet meer weg te denken. Op basis van de informatie van de consumenten en retailbedrijven is de verwachting dat het aandeel thuiswerken na corona zo’n 40% tot 50% zal worden. Dit heeft impact op de retail en (dag)horeca op high traffic locaties zoals stations en kantorencomplexen, waar nu minder passanten zullen zijn.”

Comments are closed.