Dornbracht Touchfree: water tappen zonder je handen te gebruiken

0

Dornbracht biedt nu ook contactloze bediening als optie. De nieuwe Touchfree kranen herkennen beweging van de gebruiker dankzij een onzichtbare sensor.

De kranen zijn vooral ontwikkeld voor semi-openbare ruimtes. Touchfree-toepassingen worden namelijk steeds belangrijker op plekken waar veel bezoekers komen.

Te denken valt aan hotels, kantoren en restaurants, maar ook lounges op luchthavens. Daar worden nu vooral infraroodsensoren gebruikt voor wastafelmengkranen. Nu biedt Dornbracht met Touchfree de mogelijkheid om hoogfrequentietechnologie toe te passen.

Het grote voordeel is hiervan is dat de kraan werkt zonder zichtbare sensor. Deze kan net als een bewegingsmelder worden ingesteld op verschillende reikwijdtes.

Technologie


De techniek achter Dornbracht Touchfree, de eSet Touchfree, is combineerbaar met iedere designserie van Dornbracht. De eSet is beschikbaar als opbouwoplossing voor wastafels met staande uitloop en als inbouwoplossing voor wanduitlopen – desgewenst met of zonder temperatuurinstelling. Hij wordt onder de wastafel geïnstalleerd en blijft dus onzichtbaar voor de gebruiker.

 

Leave A Reply