Drie nieuwe Dada keukens op EuroCucina 2018

0

Dada was aanwezig op de 22ste editie van EuroCucina FTK (Technology for the Kitchen). De 400 vierkante meter grote stand is ontworpen door creative director Vincent van Duysen. Er werden maar liefst drie nieuwe keukens getoond, samen met de VVD keuken die al in 2016 gepresenteerd werd.

Voor de stand zijn houten plafonds, grote glazen deuren en ramen en een wintertuin gecreëerd. In deze setting werden de nieuwe keukens van Dada getoond: PRIMA, RATIO en HI-LINE6 FRAME DOOR.

PRIME design

De Prima deur heeft aan de bovenkant een hoek van 45 graden wat de ergonomie versterkt. De deur is makkelijker te openen. In dit project zijn ook nieuwe glazen deuren voor wandkasten en Flair columns te bewonderen. Beide worden verlicht door middel van LED verlichting. En het nieuwe Wing systeem van Dada beschikt over aluminium planken.

Voor de EuroCucina heeft Dada de Prime uitgerust met luxe kastfronten in een nieuwe tint: Billiemi Stone, afkomstig van Sicilië. Om het plaatje compleet te maken, is de Prima bar voorzien van een aluminium frame, een walnoot houten werkblad en bijpassende Woody stoelen van Francesco Meda, speciaal ontworpen voor Molteni&C, het zusterbedrijf van Dada.

RATIO design Vincent van Duysen

Voor zijn tweede collectie maakt Vincent Van Duysen gebruik van duidelijke, solide vormen. De Ratio is een modulaire keuken waarbij de structuren van materialen een belangrijke rol spelen in het design. De vormen van de verschillende keukenonderdelen worden benadrukt door metalen omlijstingen. Hierdoor krijgt de RATIO een stoere uitstraling.

 

“The kitchen is developed over two layers: the structural layer, consisting of the uprights, and the surface layer. The interplay of vertical and horizontal lines gives the product a strikingly graphic and architectural expression, characterised by the scansion of the vertical uprights and by the doors and rear surfaces.”

— Vincent Van Duysen

 

HI-LINE6 FRAME DOOR design

De nieuwe FRAME Door in het Dada assortiment kenmerkt zich door eenvoudige, duidelijke belijning. Frame is gemaakt van Titan aluminium en tin en een speciale collectie finishes voor de fronten. Aan de bovenkant van de deur is een ergonomische greep geplaatst. De keuken beschikt ook over een nieuwe bar, genaamd Hi-Line6. Deze is vervaardigd uit eikenhout met afgeschuinde hoeken en een aluminium frame.

 

Leave A Reply