Een tikkeltje gewaagd Italiaans interieurdesign

0

Wie de EuroCucina regelmatig bezoekt, weet inmiddels dat de Italianen veel durven op het gebied van interieur- en meubeldesign. Zo is de RVS keuken van Abimis toegepast in een kleurrijke villa die een ode is aan haar omgeving. Zou jij voor deze kleurstelling kiezen?

De villa kijkt namelijk ui op zee en is geplaatst op het vaste land van Monte Argentario.  Architect Filippo Bombace heeft ervoor gezorgd dat de woning een eerbetoon is aan de Mediterranee.

De ramen in deze villa zijn klein, zodat de hitte van de zon buiten gehouden wordt.

Abimis

Dankzij de opening in de keuken is het mogelijk om met gasten in de woonkamer te communiceren. De keuken, het eet- en woongedeelte en het fantastische uitzicht op zee lopen vloeiend in elkaar over.

De boog in de muur naar de keuken, de stenen look van de muren en de strak vormgegeven meubels verraden dat het hier om een typisch Italiaans interieur gaat. Dat, met een wel heel excentrieke kleurstelling en toepassing van kleur. De blauwe driehoek op het plafond doet ons naar de keuken trekken. De keuken is dan ook het hart in iedere woning en zeker in die van de Italianen.

De kleurstelling is doorgetrokken door de hele villa. Zo is ook de slaapkamer blauw met wit, net als de badkamer waar de tegels in de keuken weer terugkomen. De interieurarchitect heeft gewerkt met bijzondere patronen.

Leave A Reply