Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Tot 2500,- subsidie voor digitaliserende MKB’ers
    • Vijf nieuwe boeken over eten
    • Vloerenfabrikant COREtec dit najaar op vier beurzen aanwezig
    • DKG Groep krijgt Groene Pluim
    • Nederlanders stellen grote aankopen uit
    • Arte bouwt verder aan duurzame toekomst
    • RAK Ceramics neemt kranenspecialist Kludi over
    • Falmec Nederland kijkt positief terug op EuroCucina
    Keuken & Design
    • Home
    • Markt
      • Awards
      • Evenementen
      • Financieel
      • Keukenmarkt
      • Woningmarkt
      • Literatuur
    • Interieur
      • Smart
      • Verlichting
      • Wanden en vloeren
    • Producten
      • Apparatuur
      • Keukens
      • Kranen
      • Spoelbakken
      • Werkbladen
    • Designers
    • K&D Wiki
    • Adverteren
    • Abonneren
    Keuken & Design
    Home » Berichten » Eindhovense student ontwerpt kookgerei voor blinden

    Eindhovense student ontwerpt kookgerei voor blinden

    Student Boey Wang van Design Academy Eindhoven heeft een serie keukenspullen ontworpen speciaal voor blinden en slechtzienden. De serie Haptic of Cooking is gericht op de ervaring van aanraking.

    Frituren en bakken kunnen brandwonden veroorzaken, het afmeten van vloeistof kan lastig en rommelig gaan en het snijden van voedsel kan gevaarlijk zijn door een te lang mes. Hier hebben ongeveer 300.000 mensen in Nederland dagelijks mee te maken, omdat ze slechtziend of blind zijn. 

    De serie bestaat uit een maatbeker, houten snijplank, roestvrijstalen mes en pannendeksel. Zo is de maatbeker voorzien van gaten. De gebruiker kan voelen wanneer de vloeistof een bepaald niveau bereikt door een gaatje op een bepaald niveau met de vingertoppen te blokkeren.

    De houten snijplank is rondom voorzien van een diepe groef. Hier kan het voedsel invallen en daarmee wordt morsen voorkomen. Wang heeft ook een gleuf in de onderkant van de plank gemaakt waar men het mes veilig in kan opbergen. Het mes is kort en compact en daardoor beter te hanteren.

    Tot slot heeft de pan een universele houten pannendeksel gekregen, gemaakt van saunahout. Dit zorgt voor een veilige aanraking. De deksel verwarmt langzaam en blijft comfortabel om aan te raken. De vorm is hol en maakt het daardoor ook mogelijk om er voedsel op te plaatsen.

    Gerelateerd

    Previous ArticleSharon Streuper: “Klassiek hoeft helemaal niet oubollig te zijn”
    Next Article Reform lanceert een nieuw design van architect Jean Nouvel

    Comments are closed.

    Lees K&D Online
    Premium

    De meubelmaker: Riante woonkeuken in voormalige Amsterdamse balletschool

    Veganistisch interieurdesign: wat is dat eigenlijk?

    Inge van Poppel: Wordt ook wel ‘de meubelfluisteraar’ genoemd

    Ryan Lalay: De marketeer die ook handelt in keukens

    Manja ten Berge-Hutten: 28 jaar ervaring

    Kranen van Dornbracht nu beschikbaar als BIM-data

    Bob Romijnders: “Keuken is een belangrijk puzzelstuk”

    Nanne Schuiveling: Van danseres naar interieurarchitect

    Frans Pahlplatz: “Er worden veel te veel keukens weggegooid”

    “Alsof ik naar een hele slechte film keek”

    Nieuwsbrief
    Nieuwsbrief
    Contact
    Pressure Media
    Postbus 16
    8070 AA Nunspeet
    06-18118260
    info@pressuremedia.nl
    Abonneer je op deze blog

    Wil je niet wachten tot de volgende nieuwsbrief en meteen een bericht krijgen als wij hier iets nieuws posten? Meld dan hieronder jouw email-adres aan!

    Volg ons op Instagram
    Volg ons op Instagram

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

     

    Reacties laden....