Elektronische keukenkraan ‘Grandis E’ van Schell

0

Shell, de Duitse specialist voor sanitaire oplossingen, heeft voor het eerst een elektronische keukenkraan ontwikkeld. De ‘Grandis E’ kan worden gekoppeld en geprogrammeerd met het Schell watermanagementsysteem SWS om ook in de keuken een hygiënische waterkwaliteit te kunnen garanderen.

Met de nieuwe ‘Grandis E’ keukenkraan en het bestaande productportfolio kunnen alle essentiële watertappunten in openbare gebouwen met Schell worden voorzien en beheerd. De kraan kan automatisch voor de benodigde stagnatiespoelingen zorgen; bijvoorbeeld wanneer een kraan lang niet gebruik wordt. Hij draagt daardoor bij aan het behoud van de vereiste waterkwaliteit. De warm- en koudwaterleiding worden onafhankelijk van de stand van de mengkraan doorgespoeld.

Volgens wetenschappelijke inzichten wordt 80% van de ziekteverwekkers via de handen overgedragen (bron: Wereldgezondheidsorganisatie WHO). Vooral in de omgang met levensmiddelen is handhygiëne extra belangrijk.

Contactloos

Door de infrarood-sensor met vooraf ingestelde watertemperatuur kan de keukenkraan contactloos bediend worden. Zo wordt het risico op contactinfecties vermeden. De sensor reageert bij een afstand van ongeveer 3 centimeter op handbewegingen. Op deze manier wordt voorkomen dat de waterstraal per ongeluk aan gaat als de gebruiker in de gootsteen aan het werk is. ‘Grandis E’ is ook uitgerust met een ééngreepsbediening voor het geval een continue waterstroom nodig is.

Installeren

De nieuwe Schell-keukenkraan is eenvoudig te monteren en inbedrijf te nemen dankzij een meegeleverde bevestigingsset voor de installatie. De maximale draaihoek van de roterende uitloop is instelbaar zodat de gebruiker hem niet over de rand van de enkele- of dubbele wasbak kan bewegen. Zo wordt er ook voor gezorgd dat de waterstroom bij hygiënespoelingen steeds op de wasbak gericht is en geen overstroming in de keuken kan veroorzaken.

Comments are closed.