Fabrikant GROHE gaat kranen 3D printen

0

Tijdens ISH toonde GROHE dit jaar veel noviteiten, waaronder een opvallende introductie. Met behulp van 3D printing kan een consument zijn eigen, unieke kraan kopen.

 GROHE liet tijdens de ISH in Frankfurt, ‘s werelds grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, dat het 3D printen van metaal ervoor gaat zorgen dat consumenten hun eigen, unieke kranen kunnen kopen.

“Dit past helemaal bij de megatrend dat consumenten zelf hun woning inrichten. Zij worden steeds creatiever en zijn niet langer passief”, concludeert GROHE.

Een manier om een antwoord te bieden op deze individuele behoefte is een breed aanbod. GROHE heeft meer dan 500 nieuwe producten laten zien op de ISH, maar dat blijven uiteraard massa-producten. Een 3D geprinte kraan kan een uniek item worden dat werkelijk niemand anders heeft.

Futuristische kraan

GROHE heeft het voortouw genomen en alvast twee kranen geprint; de GROHE Atrio Icon 3D en de GROHE Allure Brilliant Icon 3D. De fabrikant laat zien dat het 3D printen van ijzer nóg een voordeel met zich meebrengt; hiermee is het mogelijk om kranen te produceren die anders niet mogelijk zijn. Deze modellen zijn strak en futuristisch vormgegeven.

Leave A Reply