Formica Formations Ontwerpwedstrijd geopend

0

Europese ontwerpstudenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan de nieuwe Formica Formations Ontwerpwedstrijd.

Dit jaar heeft Formica Group een pan-Europese meubelontwerpwedstrijd gelanceerd. Zij roept beginnende kunst- en ontwerpstudenten om mee te doen en hun concepten aan te leveren.

Formica Group heeft ontwerpstudenten over geheel Europa uitgedaagd (inclusief; VK, Ierland, Nederland, België, Finland, Polen, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, Rusland en Spanje) om een vooruitstrevend en attractief meubelstuk te ontwerpen met daarin Formica verwerkt.

“De nadruk van de wedstrijd ligt op het ontwikkelen van meubelconcepten die helpen onze relatie tot de ruimte die ons omschrijven te veranderen”, aldus Formica. “Het laat ook zien hoe het leven eenvoudiger, plezieriger, productiever of comfortabeler te maken is.”

Deelnemers dienen eerst de plaats in huis te kiezen voor het meubelstuk. Het product kan geschikt zijn voor het leven thuis, zoals een keuken of woon- eetkamer of een publieke ruimte inclusief hotels, winkels, kantoren, een ziekenhuis of een school.

Daarnaast moet er gebruik worden gemaakt van Formica laminaat. Inzenders worden uitgedaagd om anders naar de interpretatie van de toepassing van Formica laminaat te kijken voor interieurgebruik.

Dit jaar zal de internationale jury bestaan uit drie juryleden. Matthew Day Jackson zal zich bij Formica Group design experts Renee Hytry Derrington en Eva Hoernisch voegen, allen met uitstekende reputaties in de internationale kunst en ontwerpscene.

Leave A Reply