By

GROHE brengt een  keukenkraan op de markt waarmee je drie soorten water kunt tappen: plat, licht bruisend en bruisend. De Blue Home kraan maakt de aanschaf van water in flessen overbodig en zorgt voor ruimtebesparing in de koelkast.

Het water uit de GROHE Blue Home is gekoeld en gefilterd. Net als bronwater. De toevoeging van bubbels maakt van gewoon kraanwater een Spa Rood.

Duurzaam alternatief

De nieuwe GROHE kraan is een duurzame keuze voor de consument. Want, om één literfles mineraalwater te produceren, wordt zeven liter water verspild. De Blue Home zorgt ook voor 61% minder CO2 uitstoot in vergelijking tot flessen en reduceert de hoeveelheid plastic die in de oceaan terecht komt.

Besparing

Naast voordelen voor het milieu zijn er ook voordelen voor de consument zelf te noemen. Met de kraan worden de drinkwaterkosten voor een gezien van vier verlaagd met 60% in vergelijking met de prijzen van bekende merken van flessen water. Hierbij wordt rekening gehouden met een consumptie van 1,5 liter per persoon per dag.

Design

De GROHE Blue Home is een slanke kraan met een intuïtieve, verlichte aanduiding op de grepen en is beschikbaar in chroom of SuperSteel. De DUO versie is een keukenkraan die naast gewoon warm en koud water, ook gefilterd en gekoeld (bruisend) water geeft. Deze is beschikbaar met een C-uitloop, U-uitloop en L-uitloop.

De Mono versie (met C-uitloop) geeft alleen gefilterd en gekoeld (bruisend) water en kan eenvoudig naast een bestaande keukenkraan worden geïnstalleerd. De koeler is 20 cm breed en 50 cm diep. Dit betekent dat het hele systeem maar een keukenkastje van minimaal 30 cm nodig heeft en dus toepasbaar is in bijna elke keuken.

 

CO2 flessen

De 425-gr. CO2-fles produceert 75 liter volledig sprankelend water. Het led-display geeft met een wit knippersignaal aan wanneer de CO2-fles vervangen moet worden. De CO2-fles kan ook eenvoudig worden vervangen door haar simpelweg los te draaien en de nieuwe fles ervoor in de plaats vast te draaien.

 

Filter

Het filter van de GROHE Blue Home moet – afhankelijk van het gebruik – ten minste eens per jaar worden vervangen. Wanneer het eerder is opgebruikt laat het led-display in de linkergreep van de kraan duidelijk zien wanneer de filtercapaciteit minder wordt.

Een oranje knipperend lampje geeft een capaciteit aan van minder dan 10% en wanneer deze snel knippert moet het filterpatroon vervangen worden. Het filter vervang je eenvoudig door het los te draaien en het nieuwe filter ervoor in de plaats vast te draaien. Je hoeft zelfs de watertoevoer niet af te sluiten. Het filter kan worden weggegooid net als normaal plastic afval.

Gerelateerde berichten

In de nieuwe SteakMaster oven is het mogelijk om de perfecte steak te grillen, belooft fabrikant...

De Sintesi, de eerste inductiekookplaat van Falmec met geïntegreerd afzuigsysteem, is nu ook...

De nieuwe Connect2020+ keuken van Beckermann Küchen laat zich makkelijk aanpassen en herontwerpen....