Glansrol voor Neolith® Calacatta Gold in Italo Bassi’s nieuwe restaurant

0

Casestudie

De vermaarde Italiaanse chef Italo Bassi koos Neolith® Calacatta Gold voor de muurbekleding, werkbladen en vloeren van zijn nieuwe restaurant ‘ConFusion’ op Sardinië. Italo’s doel was een luxe maar tegelijk eenvoudig design, representatief voor de glamoureuze locatie in Porto Cervo, Costa Smeralda, en de hoge kwaliteit van de gerechten in het restaurant.

 

De keuze viel op Neolith® Calacatta Gold vanwege zijn ‘look and feel’ van marmer uit Carrara terwijl het materiaal tegelijkertijd de hightecheigenschappen van Gesinterde Compacte Oppervlakken te bieden heeft. Met zijn baanbrekende digitale decoratietechniek, Neolith® Digital Design (NDD), biedt Calacatta Gold een levensecht decor met een intense dramatische adertekening, dat natuurlijk marmer heel dicht benadert, met een sprankje goud dat raffinement geeft aan het design.

Italo Bassi vertelt: “Wij zochten een materiaal dat iets van decadentie uit zou stralen. Omdat Calacattamarmer een van de meest luxe marmersoorten ter wereld is, wisten we meteen dat we Neolith® Calacatta Gold moesten hebben. Het ziet er niet alleen adembenemend uit, maar het is ook een allround materiaal dat gemakkelijk toegepast kan worden op de meeste oppervlakken en dat aan alle praktische eisen voldoet. Het presteert ook bijzonder goed wat bestendigheid en hygiëne betreft. Omdat wij voedsel bereiden, is het voor ons bijzonder belangrijk dat een oppervlak gemakkelijk schoon te maken is en dat het ons helpt om te voldoen aan alle veiligheidseisen.”

Neolith® Calacatta Gold geeft de oppervlakken in het restaurant het authentieke uiterlijk van luxe marmer, en dat allemaal zonder problemen met onderhoud, verkrijgbaarheid en kosten die echt marmer nu eenmaal met zich meebrengt. Echt marmer kan voor architecten en designers een behoorlijk onpraktisch materiaal zijn om mee te werken bij renovatieprojecten. De kleuren en de aders zijn namelijk onvoorspelbaar, wat het plannen van het design moeilijk maakt. Bovendien is Neolith® lichtgewicht, gemakkelijk te hanteren en te verwerken en ook gemakkelijk aan te brengen op bestaande oppervlakken.

Hun restaurant in Porto Cervo is het tweede restaurant van Italo Bassi en zijn vrouw Tatiana Rozenfeld; het eerste is in Verona. Het stel wilde graag, als hommage aan de nieuwe locatie, de kustomgeving laten terugkomen in het kleurschema voor het interieur. In het hele restaurant zijn zandkleuren te zien, van wit en beige tot champagne. Objecten van gepolijst roestvrij staal en messing contrasteren mooi met het kleurschema en verlenen de ruimte een charmante, elegante atmosfeer, die weerspiegeld wordt door de gerechten. Italo Bassi en zijn team, dat bestaat uit de Japanse souschef Masaki Inogouchi en Ivan Bombieri, combineren succesvol Italiaanse haute cuisine met Japanse culinaire kunst, door luxe culinaire heerlijkheden zonder poespas te creëren.

De keukenkasten van het restaurant zijn een ontwerp van de Spaanse fabrikant DOCA, met wie TheSize samengewerkt heeft voor de EuroCucina van dit jaar in Milaan. Tijdens de beurs deed Bassi een ‘surprise cooking’-show, waarin hij zijn gerechten bereidde en serveerde, direct op een werkblad van Neolith® Pierre Bleue.


Kijk hier voor meer informatie.

Leave A Reply