Google Assistant beschikbaar in het Nederlands

0

Het is zover: Google Assistant is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar. Dit, zowel voor Android als iOS toestellen.

Zelfs de naam is in het Nederlands, namelijk Google Assistent. De technologie maakt het voor ons mogelijk om gesprekken te voeren met onze telefoon. Je kunt nu dus een vraag in het Nederlands stellen, een antwoord verwachten en daarop weer vervolgvragen stellen.

Gebruikers moeten Google Assistent activeren door de Home-knop in te drukken of Oké Google te roepen. Vervolgens kun je bijvoorbeeld Spotify of Netflix inschakelen. Nog niet alle functies zijn beschikbaar in het Nederlands, maar dat kan niet lang uitblijven.

Op en top Nederlands

Er is behoorlijk geïnvesteerd in de Nederlandse versie van de virtuele assistent. De dienst ‘is’ zelfs Nederlands te noemen, want de persoonlijkheid en functies zijn aangepast op ons koude kikkerlandje. Het zingt bijvoorbeeld Hollandse liedjes en weet hoe belangrijk het weer voor ons is.

Tot slot kan het contact maken met een aantal belangrijke bedrijven in Nederland, waaronder PostNL en Albert Heijn. Daarnaast is het mogelijk om naar Nederlandse radiostations te luisteren, waaronder zelfs naar enkele locale omroepen.

Leave A Reply