Grando Keukens & Bad voorziet gezonde groei

0

Grando Keukens & Bad is al meer dan 50 jaar in Nederland actief, met op dit moment 34 vestigingen in Nederland. In een interview vertelt directeur Grando Retail Jean-Paul Hagen over de groeiplannen van het concern. “De afgelopen 3 jaar zijn we sneller gegroeid dan het gemiddelde in de markt. Ook de komende jaren gaan we voor een gezonde, stabiele groei.”

Bron: De Nederlandse Franchise Gids

In de jaren van economische neergang, toen ook de woningmarkt flink op slot zat, legde menige ondernemer in de keukenbranche, en zelfs complete formules, het loodje. Maar sinds het met de woningmarkt goed gaat, komt ook de keukenbranche weer op stoom. Wie een nieuw huis koopt, wil immers vaak ook een nieuwe keuken of badkamer. “Het is een tijdje niet makkelijk geweest”, zegt Jean-Paul Hagen met gevoel voor understatement. “Maar het gaat inmiddels weer een stuk beter.”

Maatwerk

Sinds 2012 heeft Grando naast keukens een extra productgroep aan het assortiment toegevoegd: badkamers. Volgens Hagen betekent dit extra aanloop van belangstellend publiek. Ook wie wat exclusievers wil, kan bij Grando terecht.

“Wij bieden onder andere handgemaakte keukenbladen. Dat maatwerk strekt zich ook uit tot de verkoop van aangepaste keukens voor gehandicapten.” Daarnaast is Grando er ook voor de zakelijke markt. “Ook bij bedrijven is er behoefte aan kleine en grote keukens. Verschillende projectontwikkelaars weten ons ook te vinden voor nieuwbouwprojecten”, aldus Hagen.

Meer dan keukens en badkamers

Bij Grando Keukens & Bad gaat het om meer dan keukens en badkamers. “De klant wil niet alleen een keuken of badkamer, de klant wil dat het in vertrouwde handen is.” Voor klanten is een belangrijke meerwaarde van Grando dat ze er niet alleen een keuken of badkamer kunnen kopen en laten installeren, maar dat al het eraan gerelateerde werk ook bij dezelfde ondernemer in handen is.

Hagen: “Leidingen verleggen, een wandje stukadoren: de klant heeft er niets aan als hij daarvoor weer een andere vakman moet zoeken.” Zelfs mensen die geen nieuwe keuken willen, kunnen bij Grando terecht voor een renovatie van hun bestaande keuken. “Mensen weten dat onze naam staat voor kwaliteit.”

 

Leave A Reply