Groen lintje voor Hugo van Osch, directeur Arte

0

Arte mag zich de groenste werkbladen leverancier van Nederland noemen. Hugo van Osch, directeur van Arte, is onderscheiden met het groene lintje van GroenLinks Helmond, uitgereikt door wethouder Paul Smeulders.

Het lintje is een jaarlijkse onderscheiding van GroenLinks Helmond voor ondernemers die wie zich op positieve wijze inzet voor natuur, milieu en duurzaamheid in onze stad. Arte profileert zich als een voorbeeldbedrijf op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Waar de samenleving nog nauwelijks sprak over MVO, is Hugo van Osch, oprichter van Arte, al ruime tijd voortrekker op het gebied van MVO”, laat Arte weten. Nu is deze inzet beloond met het groene lintje.

Kinderarbeid

Arte is momenteel druk bezig met een aantal initiatieven die helemaal in het teken van duurzaamheid en MVO staan. Zo bestrijdt het kinderarbeid in de groeves waar Arte haar graniet inkoopt. Het bedrijf werkt nauw samen met TFT, een wereldwijde non-profit organisatie die organisaties in de natuursteenbranche helpt om verantwoord geproduceerd steen te leveren.

Buiten de groeves is Arte ook actief bezig om de omstandigheden van kinderen te verbeteren middels scholing en voedsel. Samen met Landelijke Werkgroep India, TFT en lokale organisaties is Arte het project ‘Child Labour Free Zone’ gestart. Ook werkt Arte sinds een jaar samen met onder andere de Nederlandse natuursteensector en het ministerie van Buitenlandse Zaken, aan een convenant om de sociale – en milieuomstandigheden in productielanden aan te pakken en te verbeteren.

Lokale initiatieven

Onderdeel van het MVO-beleid is ook de jaarlijkse vrijwilligersdag, waarmee het bedrijf vrijwilligerswerk onder het personeel wil bevorderen in Helmond en omgeving. Ook op het terrein waar de steenverwerker is gehuisvest, is Hugo van Osch continue bezig met nieuwe initiatieven, waaronder zonnepanelen en het aanleggen van een biodiversiteitstuin.

Groen Links

GroenLinks Helmond maakt zich sterk voor een groene, duurzame gemeente. Dit kan wethouder Paul Smeulders niet alleen: samen met vele Helmonders worden sinds de zomer van 2015 concrete plannen gemaakt voor een duurzamer Helmond. Allemaal inwoners, ondernemers en politici met een betrokken, groen hart. Dit alles heeft geleid tot de “Versnellingsagenda Duurzaamheid” met een gezamenlijk doel: een klimaatneutraal Helmond in 2035. Met de onderscheiding wil GroenLinks haar waardering laten blijken aan alle Helmondse ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

Leave A Reply