Heart Wood is Flexa’s ‘Kleur van het Jaar 2018’

0

Vandaag onthult AkzoNobel, in Nederland bekend van het verfmerk Flexa, de uitkomst van het wereldwijde trendonderzoek ColourFutures. Het concern benoemd Heart Wood tot kleur van het jaar 2018.

“In de hectiek en onvoorspelbaarheid van ons huidige leven wil je je terugtrekken in een warm, veilig nest: ‘A Welcome Home’. De Kleur van het Jaar Heart Wood is een volwassen grijsroze kleur die je associeert met de warmte van hout en het aaibare karakter van leer. Dit zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt in je huis”, aldus Heleen van Gent, Kleurexpert van Flexa.

“Ons huis moet een plek zijn waar we de ‘ruis’ buiten kunnen sluiten. Waar we aandacht kunnen besteden aan wat écht belangrijk is en waar we ons opnieuw opladen. Kleur kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van die balans.”

Kleurpaletten

De internationale design- en kleurvisionairs van het Global Aesthetic Center, ook bekend als het Flexa ColorLab, analyseren de maatschappelijke trends, het consumentengedrag en de designtrends over de hele wereld. Vervolgens vertalen zij deze naar kleurpaletten voor het interieur en ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de consument.

Heart Wood maakt deel uit van vier paletten, gecreëerd door het designer team van Heleen van Gent. De kleur wordt gecombineerd met zachte tinten zoals grijsroze, blauw en een zachte cacaokleur en krachtige kleuren zoals inktblauw en paars.

Visualizer app

Het wereldwijde kleurpalet ‘The Inviting Home’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2018 ‘A Welcome Home’-palet. Dit palet bestaat uit tien interieurkleuren waaronder Heart Wood. Deze kleuren zijn live zien in het interieur zonder te schilderen via de Flexa Visualizer App.

Leave A Reply