Het nieuwe contactloos laden met Pi

0

De verwachtingen van Pi zijn hooggespannen. Hiermee kun je echt draadloos en contactloos laden binnen dertig centimeter van het apparaat.

Wat is Pi?

Pi gebruikt elektromagnetische laadtechnologie die ook wordt gebruikt voor Qi. Maar waar je bij Qi de telefoon op het laadpunt moet leggen, hoeft dit bij Pi niet. Het heeft 3,5 jaar gekost om Pi’s magnetisch veld-omvormers te ontwikkelen, zeggen de ontwerpers.

Wat betekent dit voor de keukenindustrie?

Met Pi kunnen kleine apparaten, zoals blenders en mixers in de nabije toekomst fungeren zonder snoer. Nu is de maximale output nog 20w, dus eigenlijk vooral geschikt voor telefoons. Maar dat zal snel meer worden.

Gebruiksgemak

Een voordeel van Pi is de vrijheid die de gebruiker heeft. Er is in totaal een oppervlak met een diameter van 60 centimeter waar de laadtechnologie werkt. Hoe dichter bij Pi, hoe sneller het opladen gaat.

 

De Pi laadtechnologie neemt een vlucht nu ook de nieuwe iPhones het ondersteunen. Apparaten moeten deze ondersteuning hebben voor Pi, anders werkt het niet.

Complete kamers als laders

Op dit moment is Pi de enige fabrikant die aan deze draadloze laadtechnologie werkt. Er zijn wel concurrenten die bezig zijn met het ontwikkelen van een manier om van een complete kamer een lader te maken. Ben je in de kamer, dan zal je telefoon dus automatisch opladen.

Leave A Reply