Homey nu uitgerust met Alexa Smart Home Skill

0

Homey, het Smart Home platform van het Nederlandse Athom, heeft de Amazon Alexa Smart Home Skill gelanceerd. Hiermee kunnen apparaten die gekoppeld zijn met Homey eenvoudiger worden aangestuurd via Alexa.

Het is nu mogelijk om duizenden apparaten met diverse technologieën te integreren met Alexa Smart Home, ook als ze dit niet direct kunnen. Als voorbeeld noemt Athom apparaten die communiceren via Z-Wave,
Infrarood of RF.

De Skill is gratis te downloaden via de Alexa Skills Store. Met de nieuwe Smart Home skill breidt Homey haar aanbod van spraakintegraties verder uit, naast de eigen smartphone app en de bestaande implementaties van Google Assistant, Facebook Messenger en de algemene Alexa Skill voor Homey.

Ultiem gebruiksgemak

“Met Homey streven we naar ultiem gebruiksgemak”, stelt Stefan Witkamp, commercieel directeur
van Athom. “Wij zien dat steeds meer mensen hun huis willen bedienen met een van de populaire
spraakassistenten. Als hart van jouw slimme huis pakken we dit daarom ook graag op voor onze
gebruikers.”

“Met deze Smart Home Skill maken we direct gebruik van Amazons standaard
commando’s”, vult creatief directeur Emile Nijssen aan. “Zeg bijvoorbeeld ‘Alexa, turn off all the
lights’ om je huis te verduisteren. Via Homey gaan dan al je lampen aan, ongeacht merk of draadloze
technologie.

Dit werkt ook probleemloos met merken die zelf geen directe integratie met Alexa
hebben, omdat Homey dit coördineert. Bedienen via de Smart Home Skill kan daarbij in de talen die
Amazon Alexa ondersteunt – op dit moment Engels en Duits.”

Ondersteunde apparaten

Niet alle producten die Homey ondersteunt kunnen met de nieuwe Skill worden aangestuurd. “Dat ligt aan Amazon”, legt Nijssen uit. “Alexa ondersteunt op dit moment enkel nog thermostaten, lampen en stopcontactschakelaars in hun Smart Home Skills. Om deze reden zijn wij hier ook tot gelimiteerd. Wij zullen echter de overige types apparaten toevoegen wanneer Amazon dit mogelijk maakt.”

“Voor mensen die al hun apparaten via Alexa willen aansturen hebben we daarom ook nog de generieke Homey Skill”, aldus Witkamp. “Hiermee is Homey volledig bedienbaar, inclusief bijvoorbeeld het activeren van Homey Flows. Wel dien je hiervoor tegen Alexa ‘ask Homey to’ te zeggen, iets wat bij de nieuwe Smart Home Skill niet meer hoeft.
De implementatie is verder geheel merk-onafhankelijk. Ieder product van bovenstaande types kan bediend worden – van diverse merken, en over elk van de acht draadloze technieken die Homey aan boord heeft. Zo kunnen gebruikers via Homey apparaten bedienen met Alexa die dat zelf eigenlijk nooit zouden kunnen, bijvoorbeeld, omdat ze gebruikmaken van een technologie als infrarood, Z-wave of RF.”

Leave A Reply