Hoogopgeleiden ruziën het meest over boodschappen doen

0

Bij achttien procent van de Nederlanders leidt boodschappen doen weleens tot ruzie. Dit blijkt uit onderzoek van aanbiedingenfolders.nl onder 1.098 Nederlanders met een partner, uitgevoerd door PanelWizard. Van alle ondervraagden vindt 21 procent dat hun wederhelft te veel uitgeeft in de supermarkt.

Door de coronamaatregelen mag er tegenwoordig maar een iemand van het gezin boodschappen doen. Dat leidt tot frustraties want maar liefst 21 procent van de ondervraagden vindt dat hun partner te veel geld uitgeeft aan boodschappen. Vooral dertigers vinden dat hun partner beter op de centen mag letten (33 procent), in vergelijking met zestigplussers (11 procent).
“Ieder heeft zijn eigen voorkeuren als het om boodschappen gaat: de ene wil liever een A-merk, de ander het goedkoopste alternatief”, zegt Ivar van der Wal van Aanbiedingenfolders.nl. “Zo’n situatie is makkelijk te vermijden door concrete afspraken te maken, dan weet je tenminste zeker dat je op één lijn zit.”

Onnodige producten kopen

Als een bezoek aan de supermarkt tot spanningen leidt, is het voor sommige mensen makkelijker – ook zonder de coronaregels – om alleen op pad te gaan. Zo zegt maar liefst 53 procent van de ondervraagden dat ze hun wederhelft liever thuislaten wanneer ze boodschappen doen. Zestigers hebben de minste problemen met samen winkelen (44 procent). Sommigen nemen boodschappen doen het liefst altijd op zich, want 49 procent vindt dat hun wederhelft onnodige producten koopt. Van der Wal: “Dit is herkenbaar als je partner een echte bonusjager is. Voordat je er erg in hebt staan er twintig blikken ravioli in de voorraadkast ‘voor het geval dat’. Een inventarisatie maken van wat er echt nodig is en hierover met elkaar praten, voorkomt dat mensen gaan hamsteren.”

Kilo’s snoep en chips

Een partner die thuiskomt met kilo’s snoep en chips is nog een reden om je wederhelft thuis te laten. Een op de tien vindt namelijk dat hun partner te weinig rekening houdt met dieetwensen wanneer hij of zij de boodschappen doet. Van der Wal: “Sommige stellen gaan samen op dieet, maar wanneer een van de twee wat kilo’s kwijt wil en de ander niet, is dat soms moeilijk te managen. Als je samen afspreekt om gezonder te leven kan dit al een hoop gedoe voorkomen.”

Over Aanbiedingenfolders.nl

Via Aanbiedingenfolders.nl vinden consumenten dagelijks eenvoudig de laatste aanbiedingen en folders van alle bekende en minder bekende winkels en webwinkels. Naast aanbiedingen vind je er ook adressen, openingstijden en contactinformatie van alle lokale filialen van de winkels.

Comments are closed.