iF Design Award 2021 van start met nieuwe structuur

0

De procedure voor de iF Design Awards gaat weer van start. Ditmaal heeft de organisatie wel enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zo speelt het online inschrijven een grotere rol en zijn er twee nieuwe categorieën toegevoegd.

Om vanaf het begin meer aandacht te richten op behoeften van de deelnemers heeft de organisatie de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • De digitaal beoordelingsproces, ofwel een online voorselectie, vindt nu vooraf plaats. Alleen de beste 50% van de inzendingen wordt toegelaten tot de finale jury. Dit maakt de competitie milieuvriendelijker (want minder fysieke inzendingen) en het vermindert de logistieke kosten voor de deelnemers.
  • Een nieuw beoordelingssysteem op basis van geoptimaliseerde criteria en het gebruik van een nieuwe scorekaart. Hierdoor zijn de beoordelingen van de jury individueler en transparanter.
  • Er zijn twee nieuwe disciplines toegevoegd: User Experience (UX) en User Interface (UI).

“Met de twee nieuwe disciplines van UX en UI spelen we in op de huidige eisen van de markt om te voldoen aan de steeds meer gebruikers- en klantgerichte discipline van design wereld”, laat iF directeur Ralph Wiegmann weten.

Belangrijke data:

26 juni 2020 – Early bird registratie deadline

30 oktober 2020 – Reguliere registratie deadline

1 december 2020 – Laatste kans registratie deadline

18-22 januari 2021 – Jury stap 1: Online voorselectie (NIEUW)

29-31 maart 2021 – Jury stap 2 : Finale jury op het beursterrein in Berlijn

10 mei 2021 – Prijsuitreiking in de Friedrichstadt-Palast in Berlijn

 

Inschrijven voor de website kan hier.

Leave A Reply