iF Design Awards winnaars bekend gemaakt

0

Normaliter vindt nu de uitreiking van de iF Design Awards plaats, inclusief galafeest met honderden genodigden. Nu dit evenement niet door kan gaan door corona maakt de organisatie de winnaars online bekend. Hieronder enkele winnaars uit de keukenbranche.

Benieuwd naar alle winnaars? Klik dan hier.

SieMatic

Dit jaar won SieMatic een iF Design Award met de SLX keuken. Dit model heeft een ogenschijnlijk zwevend werkblad en een schuin aflopende grip voor de keukendeuren. Onder het aanrechtblad is ook subtiele verlichting geplaatst. De jury was onder de indruk van dit systeem dat verlichting, handgrepen en een voor het oog zwevend blad combineert.

SieMatic SLX

Van Berlo

Designbureau Van Berlo ontwerpt voor uiteenlopende merken in diverse markten. Dit jaar wint het bureau een iF Design Award voor de ASKO Elements afzuigkap. Deze is verkrijgbaar als inbouwmodel, maar kan ook aan het plafond gehangen worden. De jury was erg te spreken over het feit dat het apparaat dicht tegen het plafond gemonteerd kan worden, waardoor de consument veel bewegingsruimte boven het kookveld houdt.

Van Berlo voor ASKO

B/S/H

BSH Huishoudapparaten won dit jaar maar liefst acht iF Design Awards, waaronder voor Siemens 3 Burners Gas Hob en de Bosch VitaFresh Multidoor Fridge. Gaggenau, in Nederland ook verkrijgbaar via BSH, kreeg drie awards, onder meer voor de Vario 200 Series kookplaten.

Bosch VitaFresh Multidoor Fridge

Siemens 3 Burners Gas Hob

Gaggenau Vario 200 Series

Van der Veer Designers

Dit designbureau uit Geldermalsen ontwierp voor Pelgrim de IK4083M en wint daarmee een iF Design Award voor 2020. Dit product is de grootste kookplaat in de nieuwe serie mat zwarte inductiekookplaten en heeft heeft een zeer matte afwerking. Dankzij FlexZone zin twee inductiezones samen te voegen tot één grote van 38,5 x 22,5 centimeter.

Van der Veer voor Pelgrim

Karimoku Furniture Inc.

De iF Design Awards zijn internationaal. De jury beoordeelde dan ook ontwerpen van over de hele wereld, zo ook het winnende keukendesign Karimoku New Standard (KNS) uit Japan. Deze compacte keuken met een helder grid is minimalistisch vormgegeven, bijzonder compact en door het gebruik van hout heeft de keuken een natuurlijke, rustige uitstraling.

 

Leave A Reply