IFA 2017: De laatste dag

0

Het is bijna tijd om te vertrekken uit Berlijn. De laatste IFA-dag is voor ons aangebroken. Een kleine impressie van deze immense technologiebeurs.

Er zijn weer heel wat kilometers gelopen tijdens deze IFA. De stappenteller maakte overuren. Terecht, want er was ook veel te zien.

Over de nieuwste Miele oventechnologie, Siemens en Bosch voedselscanner en Samsung smart koelvriescombinatie hadden we natuurlijk al geschreven. Maar er was nog meer high tech voor in de keuken te zien. Dankzij sensoren worden keukenapparaten steeds slimmer en zelfs koffiemachines kunnen verbinding maken met het internet. Nog een paar noviteiten:

Mobiele koelkast

Lekker blijven zitten tijdens een film of voetbalwedstrijd, terwijl de koelkast je een biertje komt brengen? Dat kan dus, aldus Panasonic. Dit merk liet feitelijk een complete smart keuken zien inclusief wijnklimaatkast met doorzichtige smart-deur en een volstrekt zoneloze kookplaat.

 

Koffiebrander en -zetter

Bonaverde demonstreerde een koffiemachine die bonen niet alleen maalt, maar ook brandt. De koffiebonen (voornamelijk uit Nicaragua) verkoopt het bedrijf ook. De bedoeling is om het assortiment zoveel mogelijk uit te breiden en er wordt gezocht naar een distributeur in Nederland.

Robots

Een poos geleden maakten we al kennis met het robotje Mykie, die we kennen van Siemens en Bosch. Dit jaar reden op de IFA talloze robots rond die met behulp van spraakbesturing allerlei apparaten in huis aansturen. Sommigen stofzuigen en dweilen ondertussen de vloer: erg handig.

In de eerstvolgende uitgave van K&D vermelden we nog meer producten en wanneer deze in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.

Leave A Reply