IFA 2017: VELUX dakramen houden het weer in de gaten

0

Het woord ‘smart’ gonst door de hallen van IFA 2017. Ook op de stand van VELUX is een vernuftige nieuwe oplossing te bewonderen: een dakraam die volautomatisch sluit zodra het begint te regenen.

Deze noviteit van  VELUX werkt met de nieuwste binnenklimaatsensoren. Deze maken het mogelijk om het klimaat in huis nauwkeurig te reguleren, aldus de fabrikant. Elektrische VELUX INTEGRA dakramen en zonwering gaan automatisch open en dicht bij een bepaalde lichtsterkte of temperatuur. Zelfs de gewenste luchtvochtigheid en het CO2-peil van de lucht zijn instelbaar, waarmee te allen tijde een optimaal binnenklimaat in huis kan worden gegarandeerd.

Netatmo

VELUX Active kwam in tot stand in samenwerking met Netatmo. Deze twee bedrijven presenteren het nieuwe systeem samen op een stand in hal 6.2. De VELUX Active met Netatmo is op wifi aan te sluiten en te bedienen via een app op zowel iOS- als Android-apparaten.

Comfortabel en gezond

“Consumenten zijn zich steeds meer bewust van het belang van een goed binnenklimaat voor hun gezondheid,” zegt Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland. “Smarthomegadgets als de VELUX Active met Netatmo bieden daarnaast gemak en besparen energiekosten. Zo komt een gezondere en comfortabelere woning voor heel veel mensen dichterbij.”

 

Leave A Reply