IFA 2018 van start!!

0

Vandaag gaat IFA 2018 officieel van start en K&D is erbij! Op deze gigantische consumenten elektronicabeurs kun je de nieuwste keukenapparaten bewonderen. Een overzichtje van wat we tot nu toe hebben gezien.

Siemens

Voor de vakpers is de IFA al drie dagen geopend. We struinen heel wat persconferenties af en krijgen veel noviteiten voorgeschoteld. Ook op het gebied van keukenapparatuur. Inmiddels kunnen we wel een aantal trends constateren.

Smart

Vrijwel alle fabrikanten in op ‘smart’. Producten worden via het internet met een appje verbonden, of dat nou écht handig is of niet. Spraakbesturing is ook een hot topic evenals automatisering. Apparaten nemen steeds meer taken van ons over.

Zo introduceert Miele een vaatwasser met automatische dosering en op de Siemens stand (foto rechts) zagen we een heel scala aan smart apparaten. Leuk om te zien is de Siemens smart keuken van de toekomst.

Hierin hoeft de gebruiker alleen het soort gerecht uit te kiezen en de tijd die hij/zij heeft voor het koken. De keuken weet vervolgens of je wel alle ingrediënten in huis hebt en hoe je het gerecht moet bereiden. Zoveel mogelijk taken worden van de gebruiker overgenomen.

Trend: jouw eigen, unieke product

Een tweede trend die doorzet is individualisering. Veel fabrikanten bieden de mogelijkheid om producten geheel naar eigen smaak samen te stellen. Een leuk voorbeeld is het onderstaande koelkastje van Liebherr waarvan je de buitenkant zelf kunt ontwerpen.

Liebherr

Bosch

Deze nieuwe keukenmachine van Bosch is een ander vrolijk voorbeeld. Je kunt natuurlijk kiezen welke accessoires je erbij wilt kopen, maar ook welke kleurtjes het apparaat krijgt. De klant kan kiezen voor een stijlvol, monotoon design of helemaal losgaan met felle tinten.

Inbouw design

IFA is natuurlijk echt een technologiebeurs, maar er wordt ook design getoond. Bij Bosch zagen we vandaag bijvoorbeeld de Accent Line Carbon Black: inbouw keukenapparaten zoals ovens, koelkasten en een koffie-apparaat met een stoer, zwart design.

Een andere fabrikant die groots inzet met keukenapparatuur is LG. Er is zelfs een speciale expositieruimte voor gebouwd, genaamd SIGNATURE KITCHEN SUITE. De apparaten die LG hier toont, zijn speciaal ontworpen voor de Europese markt.

Hiervoor werkte LG samen met de Italiaanse keukenontwerpers Valcucine en Arclinea. De volledige collectie omvat een oven, inductiekookplaat, koelkast, vaatwasser, wijnkoelkast en espressomachine – allemaal in te bouwen.

Diverse aanbieders komen met blenders die vacumeren. Hierdoor wordt het blendproces versneld.

Bezoekers proberen de LG Instaview smart koelkast uit. Een YouTube filmpje bekijken, notitie achterlaten voor je huisgenoten of een boodschappenlijstje samenstellen; het kan allemaal op de enorme ‘tablet’ die in de deur verwerkt zit.

Je eigen planten kweken in huis. Bosch ziet het wel zitten en introduceert dit concept. Echt helemaal nieuw zijn dergelijke apparaten natuurlijk niet, maar het is wel leuk dat een merk als Bosch hierin investeert. Zo kunnen zelfs randstedelingen die drie hoog achter wonen genieten van verse kruiden uit hun ‘tuintje’.

 

Google is dit jaar groots aanwezig op de IFA. Op veel stands zien we dan ook hoe Google Assistant geïntegreerd wordt in de meest uiteenlopende apparaten. Sinds kort is deze dienst ook in het Nederlands verkrijgbaar. Je kunt dus gewoon in je eigen moerstaal tegen je Google Assistant praten.

 

Meer IFA nieuws volgt in de eerstvolgende K&D. Groeten vanuit de perskamer!

 

 

Leave A Reply