IFA 2019: Siemens opent persdagen

0

De grootste elektronicabeurs van Europa heeft haar deuren weer geopend, althans voor de pers. Bezoekers moeten nog even wachten tot vrijdag. Siemens trapt de persdagen traditioneel af en laat onder meer een hele slimme Amerikaanse koelkast zien.

Terwijl de 1814 exposanten nog druk bezig zijn met het opbouwen van hun stand in beurshallen van Messe Berlin, haakt Siemens tijdens haar persconferentie in op de groeiende metropolen. Enorme steden waar het leven snel gaat en waar de consument zoekt naar gemak en rust in het hectische bestaan.

Voor wie wil (over)leven in de hectiek van de stad, is het fijn als technologie voor luxe en rust kan zorgen. Siemens merkt dat consumenten bereid zijn om daar geld aan uit te geven. Daar komt bij dat in de grote steden relatief veel early adopters wonen die sneller nieuwe technologieën in huis halen.

De Siemens iQ700 Amerikaanse koelkast met camera’s communiceert via de Home Connect app

De koelkast die meedenkt

De nieuwe designproducten van Siemens mogen dus best een beetje futuristisch zijn en dat zijn ze ook. Tijdens IFA 2019 wordt bijvoorbeeld ook een meedenkende Amerikaanse koelkast met geïntegreerde camera’s getoond; de iQ700.

Via de Smart Storage Guide in de Siemens Home Connect app kun je tips krijgen over welke product je waar in de koelvriescombinatie moet plaatsen. Het apparaat herkent ook producten via de camera’s en geeft vervolgens aan of je iets op de verkeerde plek hebt gezet.

Ook handig; via de app kun je op afstand zien wat in de koelkast staat. De app raadt op basis daarvan recepten aan. Zo hoef je niet eerst naar huis, maar kun je vanuit je werk direct naar de supermarkt om nog wat ontbrekende ingrediënten te halen.

ActiveLight

Een ander nieuwtje betreft de Siemens iQ700 inductiekookplaten met activeLight. De blauwe led-verlichting onder de glazen plaat van de inductiekookplaat staat normaliter uit. Hierdoor is het design van de kookplaat strak en rustig. Wordt de kookplaat geactiveerd, dan springt het blauwe led-licht aan waardoor het bedieningspaneel en de kookzones zichtbaar worden.

Over deze apparaten en nog veel meer nieuws van Siemens kunt u lezen in de eerstvolgende editie van K&D.

Leave A Reply