IKEA bouwt milieuvriendelijke tiny house

0

De trend van zogenoemde tiny houses is nog steeds niet voorbij. Hoge huur- en koopprijzen van woningen, verstedelijking en jongeren die steeds milieubewuster worden dragen allemaal een steentje bij aan de trend. IKEA haakt hierop in door zijn eigen tiny house te bouwen.

Voor dit project sloeg IKEA de handen ineen met het Amerikaanse marketingbureau Vox Creative. Er werd een tiny house gebouwd die niet meer dan 17 vierkante meter woonoppervlakte beslaat. Dit is niet groot en toch kan men er op leven, slapen, koken en douchen.

In de woning is gebruik gemaakt van multifunctionele oplossingen die ruimte besparen. Zo kan de eettafel ook dienen als bureau en hij kan worden ingeklapt wanneer hij niet wordt gebruikt.

“We willen tegemoetkomen aan de wensen van de huidige generaties zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen”, zegt duurzaamheidsmanager Jennifer Keeson over dit project.

IKEA wilde met dit kleine huisje aantonen dat duurzaamheid en betaalbaarheid samen kunnen gaan, zonder dat een bewoner hoeft in te leveren op design. Want, hoe klein een huis ook is, het moet natuurlijk wel mooi zijn om je er prettig in te voelen.

Tijdens de bouw zijn zoveel mogelijk gerecyclede materialen gebruikt, zoals plastic flessen. Twee zonnepanelen op het dak zorgen voor stroom en verwarming en de kranen zijn voorzien van een mechanisme om waterverspilling tegen te gaan.

Comments are closed.