IKEA opent compleet autovrije winkel

0

Hoe ga je (meestal) naar IKEA? Met de auto natuurlijk. Je koopt namelijk steevast meer dan je in gedachten had en hoe krijg je die pakketten anders thuis? Daar komt verandering in. IKEA opent in Wenen de eerste autovrije winkel en is van plan deze trend door te zetten.

De nieuwe winkel opent in 2021 in het centrum van Wenen. Er komen maar liefst zeven verdiepingen, ieder 3000 vierkante meter groot. Verder ligt het pand op slechts enkele meters van het Westbahnhof station. Er zijn geen parkeergelegenheden, maar IKEA belooft de producten binnen 24 uur thuis af te leveren.

Er wordt alles aan gedaan om het pand een duurzame uitstraling te geven. Zo worden er 160 bomen geplant. Verder moet het pand dienst doen als ruimte om te ontspannen. Bezoekers kunnen gebruik maken van een bar, een restaurant, hotel en bakkerij. Verder komt er een groot dakterras dat ook buiten IKEA-openingstijden open is voor het publiek.

Gerobotiseerd meubilair

De nieuwe IKEA-winkel is duidelijk ontworpen voor dichtbevolkte gebieden met een goede infrastructuur. In het kader van verstedelijking ontwikkelt de fabrikant momenteel ook gerobotiseerd meubilair, speciaal voor kleine appartementen. Te denken valt aan een wand die dienst doet als kast, bed, bank en bureau. Dit element zou acht vierkante meter ruimte besparen.

De serie is ontstaan in samenwerking met Oro Living, een Amerikaanse startup die zelf een high end geautomatiseerd meubelsysteem heeft ontworpen genaamd Pocket Closet. De IKEA Rognan serie, zoals de lijn gerobotiseerde meubels heet, wordt eerst uitgerold in steden die bekend staan om hun kleine appartementjes, namelijk Tokyo en Hong Kong. De producten zijn dit jaar nog verkrijgbaar.

Leave A Reply