By

Het is zover: IKEA is in Nederland officieel gestart met verkoop van de Smart Lighting collectie. Deze kant-en-klare sets slimme led-verlichting kan met de app bediend worden.

Vorig jaar september maakte IKEA wereldwijd de komst van de smart lighting-collectie bekend. Deze zou bestaan uit led-lampen, lichtpanelen en -deuren. Nu kunnen we deze producten ook daadwerkelijk aanschaffen.

Slimme lampen

Met de nieuwe TRÅDFRI-led-lamp is het mogelijk om te dimmen en schakelen tussen verschillende tinten wit licht. De lamp past in iedere standaard fitting en is via een gratis app te bedienen. Er kan zelfs een timer ingeschakeld worden.

De TRÅDFRI-gateway set bestaat uit twee led-lampen, een afstandsbediening, een gateway en een app. De laatste moet men zelf downloaden.

Collectie

De collectie bestaat verder uit de FLOALT-lichtpanelen, BESTÅ opbergkast en TRÅDFRI draadloze bewegingssensor. De panelen zijn verkrijgbaar in drie formaten en zijn geschikt om aan een wand of het plafond te bevestigen. Van de BESTÅ-opbergkast kan men een lichtbron met de SURTE-deur met geïntegreerde led-verlichting maken. Zo krijgt een kast een dubbele functie.Het is mogelijk om op dezelfde manier meer licht in de keuken te creëren, want de JORMLIEN led-deuren zijn speciaal ontwikkeld voor METOD-keukenkastjes.

Tot slot bestaat de TRÅDFRI draadloze bewegingssensor set uit een led-lamp en sensor die reageren op beweging. Het licht springt automatisch aan zodra men langs loopt. Je kunt zelf bepalen wanneer het licht automatisch uit gaat: na 1, 5 of 10 minuten.

Gerelateerde berichten

Modular Lighting Instruments start het jaar met een nieuw model inbouwverlichting. De Shellby,...

Voor de Sikkens RIJKS Kleuren is nu een nieuwe kleurenwaaier ontwikkeld. Dit exemplaar heeft echte...

Smart apparatuur – ofwel, apparaten die verbinding maken met internet – moeten door de verkopers...

Leave a Reply