In Latijns Amerikaanse sferen

0

Tijdens een rondreis door Nicaragua stuit ik steevast op prachtige woningen en resorts opgetrokken uit niets meer dan hout en leem. Eenvoudig, natuurlijk en rustiek. In deze inspiratieblog laten we zien hoe dit is te vertalen naar prachtige design keukens.

Het is de trend van het moment om de natuur in huis te halen. En die natuur mag best gezien worden. Zoals planken of tafels van prachtig hout waarbij de nerven of zelfs de buitenkant van de boom nog te zien is.

Maar wat in Europa een trend is, is in Nicaragua de normaalste zaak van de wereld. Hier, in het armste land van Centraal Amerika, is ‘design’ nog vrijwel onbekend begrip. Het resultaat is er echter vaak niet minder om. Creatieve geesten bouwen de mooiste resorts en woningen van hout en leem. 

De organische vormen die hier gewoon zijn, komen we in Europa echter niet veel tegen. Te ‘gewaagd’ voor de gemiddelde consument. Gelukkig is er een middenweg. In deze inspiratieblog volop voorbeelden van natuurlijke keukens die in de categorie ‘design’ vallen.

 

 

Leave A Reply