INretail sleept staat voor rechter: “Winkels moeten open”

0

Brancheorganisatie INretail wil dat winkels zo snel mogelijk worden heropend. Na een eerdere oproep wilde de overheid niet luisteren. Daarom sleept INretail nu de staat voor de rechter.

Afgelopen vrijdag bleek dat uit cijfers van het CBS dat non-foodwinkels in januari de sterkste omzetdaling kenden sinds het begin van de metingen in 2005. Door de lockdown die half december is ingesteld liepen de verkopen zelfs met 37,7 procent terug. Dat kan niet langer, stelt INretail. Bovendien is ‘click and collect’, wat overheid sinds twee weken toestaat, niet voldoende.  Ook het winkelen op afspraak wat vanaf 3 maart mag, zal de ondernemer niet genoeg helpen.

“Momenteel zijn 56 duizend winkeldeuren gesloten. Dat kost 700 miljoen euro omzet per week en van de 300 duizend banen staan er 50 tot 60 duizend op de tocht als dit nog langer duurt.”

Het is volgens INretail onverantwoord nog langer te wachten. De brancheorganisatie vindt het onnodig om de winkels gesloten te houden, terwijl daar veel retailers onder leiden en veilig winkelen mogelijk is.

 

Comments are closed.