INretail: “Winkels kunnen toegankelijker”

0

INretail heeft als een van de eerste branche-organisaties een actieplan aangeboden aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met als doel winkels toegankelijker te maken.

Deze actie is onderdeel van het landelijke project MKB Toegankelijk van initiatiefnemer MKB-Nederland. INretail levert een bijdrage en wil het bewustzijn over gastvrijheid, en dus ook de gastvrijheid voor invaliden, in de branche vergroten.

Iedereen moet kunnen genieten van de winkels, aldus de branche-organisatie. “Dat is ook commercieel interessant. Als gastvrijheid ervaren wordt, neemt de kans op bestedingen toe. Soms zijn maar kleine aanpassingen nodig om een winkel beter toegankelijk te maken. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om de routing in de winkel of de instelbare hoogte van een betaalautomaat.”

Informatie delen

Paul te Grotenhuis, woordvoerder van INretail, legt uit dat er nog veel drempels zijn weg te nemen om winkels beter toegankelijk te maken. Ook websites kunnen vaak nog verbeterd worden voor mensen met ene visuele beperking. Op de nieuwe website www.mkbtoegankelijk.nl kunnen ondernemers tips over deze onderwerpen vinden en delen.

Handige poster

Voor winkelmedewerkers ontwikkelde INretail samen met MKB-Nederland een miniposter met tips en suggesties. Deze doelgroep vervult namelijk de belangrijke rol van gastheer- en vrouw in de winkel. En daarom is het effectief om juist ook met hen tips te delen hoe je het beste mensen met een beperking van dienst kunt zijn en ook van deze doelgroep tevreden klanten maakt.

Leave A Reply