Keller Keukens breidt MVO activiteiten uit

0

Om de inzichten over MVO samen met haar zakelijke relaties te vergroten, organiseerde Keller Keukens onlangs een MVO Event. Het concern is hard bezig aan de uitbreiding van haar activiteiten op dit gebied.

Keller Keukens neemt al jaren de nodige maatregelen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De resultaten mogen er zijn want sinds april 2017 worden Keller keukens CO2-neutraal geproduceerd. Tijdens het evenement benadrukte Bart Meeuwsen (Directeur Keller Keukens) dat daarmee een belangrijke mijlpaal is bereikt, maar dat dit slechts een van de vele stappen is die nog gaan volgen.

Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar

Sprekers

Keller Keukens had twee topsprekers uitgenodigd om de relevante ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen te behandelen. De eerste spreker, Igor Beuker, maakte het publiek ervan bewust dat niemand op een businesscase hoeft te wachten. “Je moet de businesscase zijn”, aldus Beuker. Daarnaast benadrukte hij dat ROI (Risk of Inaction) minstens zo belangrijk is als ROI (Return of Investment).

De tweede spreker, Ruud Veltenaar, toonde het publiek hoe een individu in staat is het verschil te maken. Hij eindigde zijn pleidooi met de woorden: “If it is to be, it is up to me.”

Igor Beuker

Igor Beuker

‘Gewoon beginnen.’

Hoewel beide sprekers hun eigen verhaal vertelden, kwamen zij tot dezelfde conclusie. “Wie het verschil wil maken, moet niet langer denken in bezwaren maar in mogelijkheden en gewoon beginnen.” Met deze instelling is Keller Keukens inmiddels twee nieuwe MVO-pilots gestart.

“Eén van deze pilots heeft betrekking op het terughalen van gebruikte keukens. Alle onderdelen zijn te recyclen en als dat niet mogelijk is, willen we ze op een andere manier gebruiken”, vertelt Jacqueline Strikker, marketeer van Keller Keukens. “Wat we willen het hout terugleveren aan spaanplaatleveranciers zodat zij dit kunnen verwerken tot grondstoffen of halffabrikaten voor bijvoorbeeld kastfronten. Zo kan het materiaal opnieuw het productieproces in.”

Het tweede project betreft de productie volgens de regels van The Natural Step. “Het is mogelijk om je MVO activiteiten als bedrijf te leggen langs de richtlijnen van The Natural Step. We hebben gekeken naar wat die stappen precies zijn en hoe wij nu presteren op dit gebied. Er is een gesprek geweest met onze MVO consultant en de organisatie achter The Natural Step over een eventuele samenwerking.”

 

Leave A Reply