By

Hoe creëer je in een smal appartement in centrum van Londen toch een ruimtelijk gevoel? FORMStudio vond een oplossing voor The Narrow House in Covent Garden.

De architecten van FORMStudio transformeerden een krap Londens appartement om in een ruim aanvoelende woning. Het resultaat is zo’n succes dat het benoemd werd voor de Sunday Times British Homes Awards.

Om een kleine ruimte groter te doen lijken dan het is, is de meest voor de hand liggende truc uiteraard het gebruik van lichte kleuren. FORMStudio koos voor de meest lichte tint denkbaar: helder wit. De architecten hebben bijvoorbeeld de keuken volledig met HI-MACS Alpine White bekleed.

Buitenaanzicht The Narrow House 

In de ruime keuken is een groot eiland geplaatst. De kastenwand biedt voldoende opbergruimte en ruimte voor de rvs inbouwovens. De kleur van de verlichting kan aangepast worden. Zo is er warm licht tijdens het dineren en helder, koel licht tijdens het werken in de keuken.

De spoelbakken zijn van Nederlandse komaf. Ze zijn ontworpen door NotOnlyWhite van Marike Andeweg.

Gerelateerde berichten

De ontwerpers van Servabote Architects creëerden voor zichzelf een industrieel interieur voor hun...

AkzoNobel, moederconcern van verffabrikant Flexa, deed wereldwijd trendonderzoek naar de trendkleur...

Wel interesse in smart verlichting, maar ook in de gezellige uitstraling van ouderwetse...

Leave a Reply