Interieurarchitect ontwerpt coronaproof deurklinken

0

Corona betekent niet alleen maar crisis. Het virus wakkert ook de creativiteit van ondernemers en ontwerpers aan. Marcel Vroling van IDuMM interieur bedacht bijvoorbeeld een hands free deurklink die gelijk goed verkocht.

Normaliter houdt Vroling zich bezig met high end interieurdesign. Luxe keukens, badkamers en een eigen meubelcollectie. Een deurklink zat nog niet in het assortiment, nu wel.

Via een eigen webshop verkoopt hij de deurklink die je niet met je handen hoeft aan te raken. Met dit hulpmiddel is de deur te openen met de onderarm. Niet alleen handig voor thuis, maar vooral in grote instellingen waar veel mensen gebruik maken van zo’n deur en de kans op besmetting groot is.

Het idee

Hoewel de verkoop van het product nog marginaal is, heeft Vroling zijn doel bereikt. “Ik wilde iets doen om dit virus in te dammen, maar zoveel bedrijven kwamen al met van die plastic schermen. Dus ik ging eens verder denken en zo ontstond het idee van de Hands Free Deuropener.”

Samen met Anne Braamskamp van het Biddinghuizer Olbro kreeg het ontwerp concreet vorm. De deurklink-adapter kan met hulp van tiewraps muurvast aan de bestaande klink worden gemonteerd. Met de onderkant van de arm kunnen mensen de klink vervolgens eenvoudig naar beneden doen en vervolgens de deur open.

Naamsbekendheid

“Inmiddels zien we natuurlijk dat de regels zijn versoepeld en dat mensen minder bang worden”, vervolgt de ondernemer uit Emmen. “Bovendien verkoop ik de deuropeners bijna voor kostprijs dus schathemeltje rijk zal ik er niet van worden. Maar de aandacht die het product voor mijn bedrijf heeft gegenereerd is immens. Dat is natuurlijk fantastisch.”

“Of ik er meer keukens door verkoop? Dat is eigenlijk nog niet te zeggen. We krijgen overigens serieus veel keukenaanvragen op het moment. Maar dat kan ook komen doordat mensen niet op vakantie gaan en hun vakantiegeld goed willen besteden.”

Comments are closed.