Interieurtrends ontwikkelen sneller door corona

0

“Covid-19 geeft versnelling aan trends die zich al aan het ontwikkelen waren”, stelt Anna Hutten, brancheadviseur wonen van INretail. Deze stelling werd ook kracht bij gezet tijdens de webinar Trends IN Wonen die de brancheorganisatie gisteren organiseerde.

“Omdat we meer op binnen gericht zijn en thuis een plek voor wonen, werken, leren en ontspannen wordt, zien nu sneller nieuwe gebruikstoepassingen ontstaan”, schrijft Hutten in haar laatste column. “Dit geeft zeker kansen voor de woonwinkels!”

Tijdens de webinar werd duidelijk dat het thema ‘opbergen’ belangrijk is geworden voor consumenten. Wie veel thuis zit, gaat zich immers sneller ergeren aan rommel in huis. Ook thuiswerkplekken hebben veel aandacht gekregen.

Voor de keukenbranche is de toenemende aandacht voor materialen relevant. Gladde oppervlakken zijn makkelijk te reinigen en koper heeft een antibacteriële eigenschap.

Wie de webinar wil nakijken, kan tot en met 12 juni terecht op de website van INretail. Ook kan men een trendwaaier aanvragen met daarin alle trends die het komende jaar van toepassing zijn.

Comments are closed.