By

Eerder schreven we over AkzoNobel en andere fabrikanten die een kleur uitriepen tot ‘kleur van het jaar 2017’. Grijs werd niet genoemd, maar lijkt zo langzamerhand te winnen.

Op de redactie komen meer en meer berichten binnen over grijze keukenmaterialen en -onderdelen. Steeds vaker wordt gesproken over een ‘trendkleur. Hoewel we niet weten of de consument deze producten ook daadwerkelijk koopt; het aanbod is er in ieder geval. Een kleine greep uit de berichten die afgelopen week binnen kwamen:

Werkbladen

Van de nieuwe kleur Serena uit de Silestone Eternal collectie kan een prachtige werkblad gemaakt worden. In de kleur zijn witte aders verwerkt, waardoor het materiaal zeer echt lijkt. Het materiaal is verkrijgbaar in een glanzend gepolijste afwerking alsook in een matte Suede versie, in een jumbo formaat van 3.25×1.59m, bij uitstek geschikt voor keukeneilanden.

Silestone Eternal Serena

Serena uit de Silestone Eternal collectie

Grijs Dekton

De nieuwe Dekton kleur Fossil uit de Natural collectie is verkrijgbaar in drie diktes: 0,8, 1,2 en 2 centimeter. Er kunnen ook 3 centimeter dikke platen geleverd worden, maar alleen op aanvraag.

Weet je nog hoe Dekton eigenlijk wordt gemaakt? Voor dit materiaal wordt het proces van het ontstaan van natuursteen nagebootst. Onder hoge druk en temperatuur worden de minerale deeltjes van grondstoffen samengesmolten. Hierdoor verandert hun interne structuur, een proces dat sinteren heet. Het resultaat is een snoeihard materiaal dat ook erg geschikt is voor buitenkeukens, zelfs aan zee.

Dekton NATURAL Collection

Betongrijs

Corian bestaat dit exact 50 jaar en introduceert een reeks nieuwe kleurschema’s, waaronder Onyx, Prima en Concrete. De laatste bestaat uit vier grijstinten die beton kan aannemen.

Concrete Corian

Concrete uit de nieuwe Corian collectie

Ovens

Zelfs keukenapparaten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in het grijs. Dat zien we aan deze nieuwe Küppersbusch serie genaamd Schade of Grey. Tot de serie behoren 60 centimeter hoge inbouwovens met steamer of pyrolyse, 45 centimeter hoge inbouwapparaten en zelfs een koffiemachine, warmte- en accessoirelade.

Shade of Grey van Küppersbusch Hausgeräte

Miele ArtLine

Wil de klant liever een iets donkerder grijs voor de keukenapparaten, dan kan hij terecht bij Miele. De ArtLine serie bestaat uit diverse inbouw ovens en een koffie-automaat.

Miele ArtLine

Miele ArtLine

Koffie

In zo’n grijze keuken hoort natuurlijk ook een bijpassend chique koffie-apparaat. JURA toont zojuist de Z6 expresso-machine aan de Nederlandse markt in de kleur Dark Inox. Dat wil zeggen: donkergrijs. Behalve een classy uitstraling heeft het apparaat vooral een bijzonder geavanceerde zetmethode. JURA heeft voor dit model de koffiemolen verbeterd en de extractietijd aangepast zodat aroma’s van koffie nog beter tot hun recht komen. Hoewel het de koffie ongetwijfeld verbeterd, zal de consument waarschijnlijk vooral vallen voor de chique looks, het bedieningsgemak (lekkere ristretto na 1 druk op de knop) en last but not least de smart bediening via de JURA Coffee App. Hiermee kan de gebruiker een koffie creëren die helemaal naar zijn of haar smaak is aangepast.

Jura Z6 Dark Inox

De JURA Z6 in Dark Inox uitvoering

 

Een grijze keuken in de maak of al geplaatst?

Hou ons op de hoogte en stuur een mooie foto op naar Minke@pressuremedia. Wie weet staat u aan het einde van het jaar in de K&D!

Gerelateerde berichten

Het appartement van actrice Jennifer Lawrence staat te koop voor een schamele 12 miljoen dollar....

Het einde van 2019 is in zicht, tijd om vooruit te blikken. Dit zijn de drie belangrijke...

Veel voedsel ligt in plastic verpakkingen in de supermarkt. Op jaarbasis verbruiken we maar liefst...

Leave a Reply