ISDN stopt ermee per 1 september

0

Nog een weekje en dan stops ISDN er mee. Voor wie nog niet is overgestapt naar een alternatief is het tijd voor actie. Zo blijft je telefoonlijn, pinautomaat en alarmsysteem actief.

ISDN is te duur geworden om te onderhouden, omdat er te weinig klanten zijn. De meeste Nederlanders bellen inmiddels mobiel en hebben geen vaste telefoonaansluiting meer in huis. Dit jaar daalde het aantal vaste telefoonlijnen in het eerste kwartaal met 1,8 procent naar 5,64 miljoen aansluitingen.

De oplossing voor bedrijven

Ook bedrijven moeten overstappen, maar een mobiele oplossing is meestal niet veilig en stabiel genoeg. Hosted VoIP lijkt vooralsnog de beste oplossing: bellen via een gedeeltelijk persoonlijke telefooncentrale die gehost wordt in de cloud.

Dit alternatief biedt meer mogelijkheden dan ISDN en is goedkoper. Daar staat tegenover dat aanbieders graag pakketten aanbieden met Hosted VoIP en internet, maar vervolgens blijkt het internet trager dan de verbinding die de bedrijven hadden. Wie overstapt moet dus goed uitzoeken wat de aanbieding precies inhoudt en hoeveel het uiteindelijk kost.

Waarschuwing

Hoe ingewikkeld de zoektocht ook lijkt, het is voor bedrijven toch noodzakelijk om voor 1 september over te stappen. “Niet meer telefonisch bereikbaar, je pin offline en je alarminstallatie werkt niet langer. Wanneer je nog gebruikmaakt van ISDN kan je dit op 1 september overkomen”, waarschuwt brancheorganisatie INretail.

Leave A Reply