Jaar begint met prijzenregen voor Neolith

0

Voor Neolith was de eerste helft van dit jaar een goede als het gaat om prijzen winnen. De gesinterd steenfabrikant heeft onder meer een Red Dot Award, Plus X Award, German Design Award en een A’ Design Award in de wacht gesleept. 

Neolith Retrostone, terrazzo-motief dat in 2018 op de markt verscheen, kreeg een ‘Iron’ A’ Design Award en een Plus X Award in de categorie ‘Excellence in Product Design’.

 

Neolith® Retrostone Silk

Hydro NDD 2.0

Mar Del Plata, een hommage aan exotisch Braziliaans graniet, werd vorig jaar geïntroduceerd voor de collectie van 2019 en is zojuist bekroond met een Red Dot Award. 

Dit materiaal scoort vooral goed dankzij de decoratietechniek genaamd Hydro NDD-2.0. Deze technologie is onlangs in de Verenigde Staten bekroond met een Edison Award. Hydro NDD 2.0 maakt gebruik van inkt op waterbasis en heeft een lage uitstoot tijdens het productieproces.

Mar Del Plata

Niet zo vreemd

Neolith’s werk met Pritzker Prize-winnaars RCR Arquitectes bij ENIGMA, Albert Adrià’s restaurant in Barcelona, heeft wereldwijd al een aantal prijzen gekregen. Daar komt nu de German Design Award bij. Deze krijgt Neolith voor het ontwerp en het decor van de platen die gebruikt zijn voor vloeren en bekleding bij dit project.

De vloer van restaurant ENIGMA in Barcelona

Voor het ontwerp is een aquareltekening van de beroemde Spaanse architect Pau Llimona gebruikt als basis. Neolith printte dit kunstwerk vervolgens direct op het plaatoppervlak.

 

Leave A Reply