Jaarlijkse AEG designwedstrijd geopend

0

Voor deze Europese designwedstrijd kunnen professionele keukenplanners uit heel Europa hun ontwerpen inleveren. Winnaars maken kans op uiteenlopende prijzen, waaronder een weekendje Madrid.

Designers worden dit jaar aangemoedigd om hun eigen perspectief op het gebruik van keukenapparatuur tijdens de verschillende fases van het bereiden van een maaltijd te laten zien. Het thema is ‘sharpen your senses’. Met dit thema wil AEG de symbolische relatie tussen design en functionaliteit onderstrepen.

In 2019 was Remy Blom van de Kitchen Studio, Nederland de winnaar van de eerste prijs. Alle inzendingen en juryrapporten van 2018 zijn op de website van de competitie te vinden.

Bonuspunten

“De lat is vorig jaar hoog gelegd en we zijn erg benieuwd naar de inzendingen van dit jaar”, zegt Thomas Gardner, jurylid van de wedstrijd en productdesigner van Electrolux.

“Om erachter te komen hoe de jury denkt en wat werkt en hoog scoort zou ik de deelnemers aanraden om de winnende designs van vorig jaar te bekijken. In 2019 zullen we bonuspunten geven aan inschrijvingen die rekening houden met echte gebruikersscenario’s die niet alleen laten zien dat de keuken een ruimte is voor menselijke interactie en kookplezier, maar die de keuken ook als een plek neerzetten die het alledaagse leven thuis verrijkt.”

Designers die AEG-producten in een keukendesign hebben geïntegreerd kunnen zich tot 30 september 2019 aanmelden

Leave A Reply