Jaloezieën en verlichting in één

0

Gira heeft haar intelligente Systeem 3000 vernieuwd. Het Systeem 3000 omvat de besturing van licht, jaloezie en verwarming. Het systeem herkent automatisch of deze op een jaloezie of licht basiseenheid zijn geplaatst en passen overeenkomstig hun functionaliteit aan.

Naast de handmatige of automatische besturing van functies maakt Bluetooth de programmering en bediening via de Gira App mogelijk: met de smartphone of tablet comfortabel vanaf de bank, zonder speciale programmeertools of een netwerk.

Daarnaast introduceert Gira in het systeem 3000 twee universele dimmers. Deze zijn ook geschikt voor ledverlichting. Vroeger was het probleem dat voor elk type led een speciale dimmer gebruikt werd. Gira heeft nu een universele dimmer ontwikkeld die ‘meedenkt’ en zich automatisch aanpast. De universele led-draaidimmer-basiselementen vervangen de acht conventionele dimmer-basiselementen die in het programma zaten. De nieuwe compacte dimmers maken deel uit van Gira Systeem 3000.

Door de Gira licht- en jaloeziebesturing te integreren in het nieuwe Systeem 3000 wordt een compact en overzichtelijk assortiment mogelijk. Door gebruik te maken van eenzelfde systeemopzetstukken voor zowel licht als jaloezie basiselementen wordt het totaal aantal systeemcomponenten verminderd. Voor elektrotechnisch installateurs betekent dat minder componenten, een overzichtelijker systeem en minder voorraad.

Comments are closed.