Judith van Mourik: “Een echte hotelsfeer in huis”

0

Judith van Mourik ontwerpt voor zowel privé huizen als projecten in de hospitality branche. Hoteltrends laat de interieurarchitect terugkomen in de ontwerpen voor woonhuizen.

“Bij hotels en restaurants kan ik me echt uitleven en mijn handtekening zetten, een magische plek creëren, die verrast en iconisch wordt. Dit is een uitdaging die ik altijd nastreef,” aldus Judith van Mourik.

Die hotelsfeer vertalen naar een woonhuisproject was een droom van Van Mourik. Dit huis, in een mooie Rotterdamse wijk, betreft een oud pand daterend uit 1920. Toen ze aan dit project begon stonden er alleen vier muren met en dak erop. Aan het bestaande pand is 60 m² toegevoegd.

“Omdat ik de volledige vrijheid heb gehad, ben ik in de gelegenheid geweest de vierkante meters super efficiënt in te delen en nauwkeurig vorm te geven. Zo heeft het huis twee badkamers, enkele gastentoiletten, inloopkasten en een aparte was ‘area’.”

 

 

“De hotelbranche is klaar met aparte kamertjes. Door alles open te houden, zijn de m² veel beter te benutten. Dit principe heb ik ook toegepast in TOWNHOUSE.”

– Judith van Mourik

Maatwerk coffeebar

In de coffeecorner is een waterpunt met de Tara waterdispenser voor koud gefilterd water en een kokendwaterkraan van Dornbracht in de kleur Gold.

Op de begane grond lopen de lounge en de keuken met eetgelegenheid, naadloos in elkaar over. Een maatwerk coffeebar, voorzien van een tappunt met een heet waterkraan van Dornbracht, biedt een subtiele scheiding. De keuken bestaat uit een professionele horecakeuken waardoor de ruimte doet denken aan die van een restaurant.

Bij de entree bevindt zich de trap naar de eerste verdieping en het gastentoilet. De trap is subtiel in de roze Plaster kleur geverfd van het Britse merk Paint & Paper Library.

“Ik houd ervan om bijvoorbeeld de Mid-Century stijl te combineren met nieuwe, moderne en wat strakkere stijlen.”

Van Mourik heeft bijzonder veel aandacht geschonken aan de badkamers en toiletten in de woning. Ze gebruikt de modernste technieken om de ultieme, luxe hotelervaring te verwezenlijken.

Zo gebruikt ze in de ensuite-badkamer de geurzuivering van Geberit. “Ik pas dit tegenwoordig toe in elk project. Binnen nu en 5 jaar denk ik, dat deze innovatie door iedereen standaard zal worden toegepast. Niet alleen de badkamer-ensuite, ook het gastentoilet van dit TOWNHOUSE heb ik ermee uitgerust.”

De inloopdouche heeft een CleanLine douchevloergoot (Geberit) gekregen die strak verwerkt is in de tegelvloer. Voor de ensuite is gekozen voor een optische scheiding middels de vloerafwerking. Een authentiek houten visgraatparket siert de master bedroom. Deze vloer vormt een contrast met de grote off-white vloertegel van het badkamergedeelte.

De scheiding tussen badkamer en slaapkamer wordt nog eens versterkt door het opmaat gemaakte wastafelmeubel, waarop een opvallende opzetwaskom van geglazuurd staal in de kleur Deep Indigo (Alape) prijkt. De Vaia wastafelmengkraan in Dark Platinum Matt is van Dornbracht.

Ook in deze ruimte zijn hotelaccessoires toegevoegd voor een echte hospitality uitstraling, zoals de Assist plateau’s van Alape voor de shampoodispenser, de Nemox handdoekhouder met plateau en een scheerspiegel van het merk Geesa.

Over Judith van Mourik

Judith van Mourik (42) begon haar carrière als succesvol modestylist, maar werd steeds vaker gevraagd voor het ontwerpen van interieurs. In 2012 studeerde ze af als interieurarchitect aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Met haar eerste ontwerp voor Parc Broekhuizen, een landgoed in Leersum dat werd omgebouwd tot hotel, kreeg zij internationaal aandacht en won zij in Athene de Leading Design Award. Andere projecten van haar hand zijn het nieuwe Relais and Chateaux hotel Weeshuis Gouda, hotel-restaurant Elzenduin, driesterrenrestaurant De Leest, de nieuwe bistro LOF in leersum en diverse retailprojecten en private houses.

Comments are closed.