Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Tot 2500,- subsidie voor digitaliserende MKB’ers
    • Vijf nieuwe boeken over eten
    • Vloerenfabrikant COREtec dit najaar op vier beurzen aanwezig
    • DKG Groep krijgt Groene Pluim
    • Nederlanders stellen grote aankopen uit
    • Arte bouwt verder aan duurzame toekomst
    • RAK Ceramics neemt kranenspecialist Kludi over
    • Falmec Nederland kijkt positief terug op EuroCucina
    Keuken & Design
    • Home
    • Markt
      • Awards
      • Evenementen
      • Financieel
      • Keukenmarkt
      • Woningmarkt
      • Literatuur
    • Interieur
      • Smart
      • Verlichting
      • Wanden en vloeren
    • Producten
      • Apparatuur
      • Keukens
      • Kranen
      • Spoelbakken
      • Werkbladen
    • Designers
    • K&D Wiki
    • Adverteren
    • Abonneren
    Keuken & Design
    Home » Berichten » Jumbo start kruidenkwekerij onder led-verlichting

    Jumbo start kruidenkwekerij onder led-verlichting

    Kruiden kweken met behulp van led-verlichting in de supermarkt en direct verkopen aan de supermarkt. Dat klinkt als toekomstmuziek, maar dat is het niet. Jumbo is in Veghel gestart met een test.

    Jumbo is de eerste supermarkt in Nederland die test met het zelf kweken en verkopen van kruiden. In een periode van vijf weken wordt basilicum gekweekt met één liter per plantje. Bestrijdingsmiddelen zijn niet nodig.

    Dit lijkt dus een goedkope, milieuvriendelijke manier om kruiden te kweken. Niet in de laatste plaats omdat de plantjes niet vervoerd hoeven te worden. Jumbo geeft als belangrijk argument aan dat het de beleving van de klant wil versterken. Op lange termijn wordt het assortiment uitgebreid met andere kruiden en verse producten, zoals sla.

    Kweekmethode

    De plantjes groeien binnen onder led-lampen die acht tot zestien uur per dag branden. De plastic bakjes waarin de basilicum groeit wordt tot drie keer hergebruikt en daarna gerecycled. Ook de uiteindelijke verpakking is milieuvriendelijk; de kruiden worden in papier meegegeven en blijft buiten de koeling tot twee weken goed.

    Gerelateerd

    Previous ArticleDe Rastelli Kook om in te koken
    Next Article Nieuwe Dornbracht spoeldouche

    Leave A Reply Cancel Reply

    Lees K&D Online
    Premium

    De meubelmaker: Riante woonkeuken in voormalige Amsterdamse balletschool

    Veganistisch interieurdesign: wat is dat eigenlijk?

    Inge van Poppel: Wordt ook wel ‘de meubelfluisteraar’ genoemd

    Ryan Lalay: De marketeer die ook handelt in keukens

    Manja ten Berge-Hutten: 28 jaar ervaring

    Kranen van Dornbracht nu beschikbaar als BIM-data

    Bob Romijnders: “Keuken is een belangrijk puzzelstuk”

    Nanne Schuiveling: Van danseres naar interieurarchitect

    Frans Pahlplatz: “Er worden veel te veel keukens weggegooid”

    “Alsof ik naar een hele slechte film keek”

    Nieuwsbrief
    Nieuwsbrief
    Contact
    Pressure Media
    Postbus 16
    8070 AA Nunspeet
    06-18118260
    info@pressuremedia.nl
    Abonneer je op deze blog

    Wil je niet wachten tot de volgende nieuwsbrief en meteen een bericht krijgen als wij hier iets nieuws posten? Meld dan hieronder jouw email-adres aan!

    Volg ons op Instagram
    Volg ons op Instagram

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.