Jumbo start kruidenkwekerij onder led-verlichting

0

Kruiden kweken met behulp van led-verlichting in de supermarkt en direct verkopen aan de supermarkt. Dat klinkt als toekomstmuziek, maar dat is het niet. Jumbo is in Veghel gestart met een test.

Jumbo is de eerste supermarkt in Nederland die test met het zelf kweken en verkopen van kruiden. In een periode van vijf weken wordt basilicum gekweekt met één liter per plantje. Bestrijdingsmiddelen zijn niet nodig.

Dit lijkt dus een goedkope, milieuvriendelijke manier om kruiden te kweken. Niet in de laatste plaats omdat de plantjes niet vervoerd hoeven te worden. Jumbo geeft als belangrijk argument aan dat het de beleving van de klant wil versterken. Op lange termijn wordt het assortiment uitgebreid met andere kruiden en verse producten, zoals sla.

Kweekmethode

De plantjes groeien binnen onder led-lampen die acht tot zestien uur per dag branden. De plastic bakjes waarin de basilicum groeit wordt tot drie keer hergebruikt en daarna gerecycled. Ook de uiteindelijke verpakking is milieuvriendelijk; de kruiden worden in papier meegegeven en blijft buiten de koeling tot twee weken goed.

Leave A Reply