K&D keukenwiki: Japandi

0

De Scandinavische stijl (Scandi) was jarenlang populair. Sinds kort is Japandi in opkomst. Wat is het precies en hoe kun je dit toepassen in luxe keukens?

Japandi is een combinatie van Japans en Scandinavisch design. We zetten de belangrijkste verschillen op een rij, zodat je precies weet hoe je Japandi kunt toepassen.

  • Het lichtgrijze Zaha Stone an Neolith past heel goed bij de Japandi trend

    Waar in een Scandi interieur gekozen wordt voor pastelkleuren, gaat het bij Japandi juist om contrast. Dit kun je doen door de kleur zwart in te brengen of materialen met verschillende structuren.

  • Japandi is uiterst opgeruimd. Dat betekent een lege vloer zonder rommel, meubelen met zuivere lijnen en weinig versieringen. Kortom, hoe strakker, hoe beter.
  • In Japan zijn ze dol op vakmanschap. Dat betekent veel houten meubelen die met oog voor detail in elkaar zijn gezet. YouTube maar eens ‘Japanese woodwork’ en je kunt je uren vermaken met filmpjes van de meest complexe houtverbindingen.
  • Hout is dus een belangrijk materiaal voor Japandi. Kies voor de belangrijkste meubelen voor dit materiaal, het liefst onbehandeld of geolied. Houten muurpanelen doen het overigens ok erg goed.
  • Lichte meubelen doen het erg goed in Japandi. Een lichte beige bank bijvoorbeeld. Voor een extra Japans sfeertje kun je bijvoorbeeld lampen van rijstpapier boven de eetkamertafel hangen. 

Afbeelding: Lifestyle Azia

Comments are closed.