KeukenAtlas gaat klanten adviseren via videoconsulting

0

Een keuken inplannen zonder kans op besmetting met coronavirus? KeukenAtlas heeft er werk van gemaakt om dit mogelijk te maken. Dankzij een nieuwe online tool kan de keukenverkoop zelfs tijdens een complete lock down gewoon doorgaan, wat betreft de organisatie.

Omdat veel klanten geen risico willen lopen en woonwinkels momenteel liever vermijden, heeft KeukenAtlas een gratis tool ontwikkeld voor keukenadvies via videochat. Vanaf donderdag gaan de keukenverkopers van KeukenAtlas hiermee aan de slag.

In de tool kunnen de keukenontwerper en klant via screen-sharing naar het project kijken. Dit is mogelijk met alle ontwerpprogramma’s die momenteel beschikbaar zijn in de markt.

KeukenAtlas ziet daarnaast mogelijkheden voor videoconsulting in te toekomst, na de coronacrisis. “Videoconsulting brengt meer flexibiliteit op het gebied van locatie en tijd op de lange termijn. Een bezoek aan een keukenwinkel is op deze manier voor de consument niet nodig”, stelt de organisatie.

De klant hoeft voor deze nieuwe tool geen software te installeren. De videoconsultingtool, zoals KeukenAtlas het noemt, is gratis tot ten minste het eind van 2020.

Andere maatregelen

KeukenAtlas heeft de afgelopen dagen nog meer gelanceerd: Een actuele statusweergave op de dealerprofielen laat de consumentzien hoe hij de betreffende retailer op dit moment het beste kan bereiken. Daarnaast kunnen handelaren een beknopte tekst formuleren over hun
huidige status.

Liquiditeitszekerheid

KeukenAtlas heeft ook iets in petto voor het thema van liquiditeitszekerheid, dat momenteel zo belangrijk is. “We ondersteunen retailers op verschillende manieren, vooral als het gaat om de verkoop van apparaten en showroomkeukens”, zegt Kiefer. “Met verkeerd bestelde of overtollige apparatuur kunnen retailers een interessant en lokaal beschikbaar alternatief bieden voor vervangingsbehoeften, omdat consumenten zoeken naar lokale retailers en diensten op KeukenAtlas. ”

Voor handelaren brengt dit een beetje liquiditeit en mogelijk ook een aantal nieuwe klanten. “Met deze maatregelen laten we zien dat we snel kunnen reageren op radicaal veranderende marktomstandigheden”, legt Kiefer uit.

“Overigens hebben al onze medewerkers veilig kantoor aan huis en lopen de processen. Dit betekent dat als een handelaar voor ons kiest, bijvoorbeeld omdat hij videoconsulting wil gebruiken of de verkoop wil stimuleren, we binnen één werkdag een account kunnen aanmaken en hem kunnen instrueren. “

Leave A Reply