Keukenspeciaalzaken mogen voorlopig open blijven

0

Winkels, en dus ook keukenzaken, mogen voorlopig nog geopend blijven, maar moeten wel maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat klanten op 1,5 meter stand van elkaar blijven. Dit meldde justitieminister Ferd Grapperhaus bekend tijdens een persconferentie.

Wie zich niet aan deze regel houdt, loopt het risico dat de zaak moet worden gesloten. “Gebruik je gezonde maatschappelijke verstand”, zei Grapperhaus. “Ga zo min mogelijk de deur uit, alleen voor je werk. Ga boodschappen doen, maar doe dat alleen en niet met het hele gezin. Op een tijdstip waarop de winkel rustig en overzichtelijk is. Alleen dan kunnen we afstand bewaren.”

Tijdens deze persconferentie werd ook duidelijk dat alle samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden zijn. Hiervoor geldt geen ondergrens van 100 personen meer.

Noodmaatregel

Brancheorganisatie INretail schat in dat momenteel enkele duizenden winkels in de non-food op eigen initiatief gesloten zijn. Voor deze ondernemingen is het belangrijk dat het kabinet snel duidelijk maakt of zij aanspraak kunnen maken op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud. Dat geldt ook voor ondernemers die de winkel nog niet sluiten bij gebrek aan duidelijkheid.

Leave A Reply