Keukenverkoop explodeert

0

Met een gemiddelde stijging van 12,7% is de omzet van woonwinkels in het derde kwartaal van 2017 geëxplodeerd. Keukenverkopers konden zelfs een omzetstijging van 16,6% noteren, terwijl dat in het eerste kwartaal maar 1,5% was.

Deze cijfers komen uit de INretail Woonwinkelmonitor. De positieve trend zet duidelijk door. De woonbranche realiseert nu al dertien kwartalen lang een goede omzet.

Opnieuw groei

“We profiteren van het vertrouwen dat consumenten hebben in de economie en van de vele verhuizingen die tot bestedingen bij woonwinkels leiden” zegt Bert Jan van der Stelt van INretail. Hij verwacht dat de voorspelde omzetgroei van 5% voor de woonbranche in 2017 ruim wordt overtroffen. “Negen van de tien ondernemers voorspellen dat de omzet in het vierde kwartaal minimaal gelijk blijft, of groeit.  Dat is goed nieuws want het creëert ruimte om te kunnen investeren in de onderneming.”

 

Omzetontwikkeling Woonbranche per kwartaal en cumulatief na 9 maanden.

Hogere omzet buiten de woonboulevard

Alle deelbranches profiteerden in het laatste kwartaal van de toegenomen consumentenbestedingen. Meubelzaken zagen hun omzet stijgen met 15,3%, gemengde woonwinkels met 13,4 en woningtextielwinkels met 7,3%.

Ondernemers met winkels op woonboulevards presteerden 10,6% omzetstijging in het afgelopen kwartaal, terwijl de winkels buiten de boulevards een stijging van 14,5% genoteerden.

Ondernemers die een prijsniveau hanteren in het midden en lager segment zagen hun omzet het sterkste stijgen met 16,9%. Gevolgd door aanbieders in het hoog/midden segment (+12,7%) en het middensegment (10,9%).

Succes in het Oosten 

De positieve omzetontwikkeling van 21,5% in het oosten van het land valt op. Op de tweede plaats volgt de Randstad met een gemiddelde omzetgroei van 11,4% in het derde kwartaal. De drie grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag bleven er qua woonwinkel omzetgroei gemiddeld een kleine procent bij achter. In de noordelijke en zuidelijke regio’s stegen de omzetten van woonwinkels zo’n 10%. Hiermee zet het herstel dat eerst in het westen van het land zichtbaar werd nu ook door in de rest van Nederland.

Leave A Reply