Keukenverkoopprijs Der Kreis neemt toe

0

Afgelopen week vierde Der Kreis het 40-jarig bestaan tijdens een jaarvergadering in Stuttgard. Daar werden ook de verkoopcijfers bekend gemaakt en die zijn behoorlijk positief.

DER KREIS systeemnetwerk is inmiddels actief in 17 landen in Europa. De aangesloten ondernemingen boekten het afgelopen jaar een totale omzet van 3,54 miljard euro. Dat betekent een groei van vier procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Gemiddelde prijs

Opmerkelijk is dat de verkoopprijs van een keuken stijgt. Althans, bij de leden van Der Kreis. De gemiddelde prijs van een keuken lag in 2018 op 13.015 euro, dat betekent een toename van 0,8 procent in vergelijk met 2017.  Op de Duitse markt lag de gemiddelde prijs op ongeveer 7.100 euro. Dat is een opmerkelijk verschil.

Meer leden

Der Kreis heeft in 2018 ook meer leden dan in 2017. Het totaal is gestegen van 3.012 tot 3.344. Dit komt mede door de overname van TopaTeam, een inkoop- en dienstverleningsbedrijf voor houtbewerkingsbedrijven.

Succesvol

“2018 was over het algemeen gezien een succesvol jaar voor DER KREIS, ook al waren de randvoorwaarden niet altijd optimaal, zoals bijvoorbeeld de hete en daarmee rustige zomer”, zegt Ernst-Martin Schaible, oprichter en uitvoerende vennoot van DER KREIS.

“Onafhankelijk daarvan wil ik iedereen bedanken voor de positieve bijdrage die tot het resultaat hebben geleid, in het bijzonder alle aangesloten bedrijven, partners uit industrie, dienstverleners en medewerkers.”

Leave A Reply