Keukenwinkels beboet voor consumentenmisleiding

0

Keukencentrum Mandemakers, Brugman Keukens en Keukenconcurrent krijgen boetes van Autoriteit Consument en Markt voor het misleiden van consumenten tijdens beurzen. De keukenzaken moeten in totaal één miljoen euro ophoesten voor hun wangedrag.

De boetes van Mandemakers en Keukenconcurrent zijn overigens met vijftig procent verhoogd, omdat er sprake was van belemmering tijdens het onderzoek. Zo mocht de ACM geen vragen stellen aan beursmedewerkers van de bedrijven over de verkooppraktijken die op beurzen hebben plaatsgevonden. Hierover hadden Mandemakers en Keukenconcurrent echter weinig te zeggen, omdat iedereen verplicht is mee te werken aan het onderzoek.

Verplicht een keuken kopen

De misleiding van consumenten heeft plaatsgevonden in 2015 tot 2017. Medewerkers van de keukenzaken lieten bezoekers tijdens beurzen een formulier ondertekenen dat de indruk wekte dat ze verplicht waren een keuken te kopen. Het AMC laat weten dat dergelijke praktijken het vertrouwen van de consument schaadt. “En zonder vertrouwen draait te economie niet”, aldus Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid van de ACM, tegen Retailnews.nl.

Leave A Reply