Kvik steekt Deense design keukens in nieuw gerecycled jasje

0

Komend voorjaar introduceert de Deense keukenfabrikant Kvik twee keukenmodellen die zijn gemaakt van recyclede penfolie en gecertificeerd hout. Dit betekent dat de Mano en Tinta milieuvriendelijkste opties zijn binnen het Kvik-portfolio.

Niet alleen de Mano en Tinta zijn door Kvik onder handen genomen. Vanaf nu gebruikt de fabrikant alleen nog maar gerecyclede petflessen voor de beschermende folielaag om alle keukenkasten. Bij de productie van nieuwe keukens worden duurzame en zoveel mogelijk gerecyclede materialen gebruikt. Deze stappen moeten bijdragen aan de grotere ambitie van Kvik om in 2022 volledig CO2neutraal te zijn.

“We willen milieubewuste keuzes maken als het gaat om ons energieverbruik, de wijze van transport en de keuze in materialen. Zo willen we volgend jaar zo’n 10,5 miljoen plastic flesjes gebruiken die anders gewoon afval zouden zijn. Niet alleen willen we de nieuwe keukendesigns verduurzamen, maar ook de keukens die we al in ons assortiment hebben. Hopelijk zetten we hiermee een inspirerende standaard voor de rest van de industrie.”

– Claus Johnsen, Head of Design bij Kvik

Mano Dark Grey

MANO

Het model Mano is al meer dan twintig jaar de bestverkochte keuken van Kvik. Voorheen was Mano verkrijgbaar in zwart en wit. Vanaf maart 2021 is de keuken ook beschikbaar in luxueus donkergrijs. Alle drie de keukens bestaan uit gecertificeerd hout, de kastfolies van de grijze en witte variant zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen en de zwart variant van eikenfineer.

Tinta White

TINTA

Het design van Tinta geeft een gevoel van harmonie en rust. De keuken is dit voorjaar niet alleen in het wit te verkrijgen, maar ook in het donkergrijs. Een opvallend element in de  Tinta is dat de lijnen tussen de lades kunnen worden aangepast in tien verschillende kleuren. Je kiest zelf welke lijnen in de keuken benadrukt moeten worden.

Tinta Dark Grey

Comments are closed.