Kvik’s nieuwste keuken: de Prato

0

De Deense badkamer- en keukenproducent Kvik heeft weer een nieuw model ontwikkeld. Door het lijnspel in de Prato te benadrukken, valt het nog meer op hoe de fabrikant minimalisme en eenvoud gebruikt als designkenmerk.

Kvik geeft aan dat het een keuken wilde ontwerpen waarin je het gevoel krijgt dat je even op adem kunt komen. Verder werd vooral de Deense design traditie in acht genomen tijdens de ontwikkeling van Prato.
De keuken wordt in eerste instantie in de kleuren donkergrijs en wit geleverd. De deuren hebben hebben een zwarte afwerking aan de rand, wat zorgt voor een spannend contrast en een stijlvolle uitstraling. De gefreesde handgrepen zijn speciaal ontworpen voor deze serie en geven de keuken een slankere look.

Keuken en woonkamer in één

In de keukenserie Prato is ook meubelmodule X opgenomen; een meubel dat is ontworpen om de overgang tussen de keuken en woonkamer op een natuurlijke wijze te laten vervagen. De X module is ontworpen in samenwerking met het bekroonde Deense designduo byKato en het beroemde meubelbedrijf Andersen møbler.

Over de X module

De X module heeft gekleurde schuifdeuren die over een rails van massief eikenhout lopen. De bakken zijn ook van massief eikenhout, hebben tandverbindingen en zijn uitneembaar. Zo vormen ze de lades van de meubelmodule, maar kunnen ze ook als tray op tafel worden gebruikt of als decoratie dienen.

Flexibel

De houten bakken zijn ook apart verkrijgbaar. In eerste instantie wordt de X module geleverd met de schuifdeuren in dezelfde twee kleuren als de keuken. Ze zijn daarnaast ook verkrijgbaar in messing en donkerblauw. Bovendien zijn alle schuifdeuren uitneembaar en omkeerbaar. Ze zijn zwart aan één kant, waardoor de uitstraling eenvoudig kan worden aangepast.

Leave A Reply