Lex de Gooijer ontwerpt Dornbracht interieur concept

0

Dornbracht heeft de mengkranenserie Vaia uitgebreid met de kleuren Dark Platinum mat, Dark Brass mat en Dark Bronze mat. Op Salone del Mobile in Milaan liet de Rotterdamse interieurarchitect Lex de Gooijer zien hoe je deze diepe kleuren kunt combineren.

Na zijn studie interieurarchitectuur aan de gerenommeerde Willem de Kooning Academie in Rotterdam opende De Gooijer drie jaar geleden een eigen studio en sindsdien gaat het crescendo. De interieurarchitect, Lex de Gooijer ontwierp niet alleen interieurs voor diverse appartementen, herenhuizen en villa’s maar eveneens het interieur van Dante 6 flagshipstore, sap bar Sajoer, en restaurant Nooch in Rotterdam.

Op dit moment werkt hij aan een groot project, een klassieke vrijstaande villa in Rotterdam, hier past Lex de Gooijer, in alle badkamers de Vaia mengkranen toe in de nieuwe kleur ‘Dark Platinum Mat’.

“Mijn handschrift? Ik hou van ingetogen luxe. en vind ik het belangrijk dat het gelijk fijn voelt wanneer je ergens binnenkomt.”

— Lex de Gooijer

Van badkamer naar wellness
In het badkamerconcept voor Dornbracht laat hij zien hoe de nieuwe kleuren zijn te combineren met andere materialen. Het thema van het concept is: ‘Create a new balance – between traditional elegance and contemporary cool’.

Inspiratie

Als blikvanger koos De Gooijer voor kraan Vaia in de kleur Dark Brass mat. Hij liet zicht verder inspireren door de New Orleans Tower  di de skyline van Rotterdam domineert, een ontwerp van de architect Álvaro Siza “Ik wilde de badkamer een internationaal, architectonisch gevoel geven,’ vertelt De Gooijer.

Materialen

In het concept past De Gooijer verschillende natuurlijke materialen toe, zoals eikenhout voor de vloer, gelegd in een visgraatpatroon. Als tegenwicht voor alle natuurlijke elementen gebruikte hij bronzen objecten met op art deco, grafisch geïnspireerde details, die doen denken aan het kosmopolitische interieur van een grand hotel.

Voor de wanden en bad ombouw koos hij twee soorten marmer: Wave Marble, met een organische, golfachtige structuur, en Four Seasons Marble, met een expressieve tekening. Zij vormen de perfecte belichaming van de tijdloze Transitional Style, waarop mengkraan Vaia is gebaseerd.

Leave A Reply